BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu gemiye niçin el kondu ?----

Bu gemiye niçin el kondu ?

Bu gemiye niçin el kondu ?
24 Ocak 2013 - 16:18 www.finansgundem.com

Emekli maaşıyla gemi hayatın akışına aykırı...

MASAK'ın sigara kaçakçılığı raporundan inanılmaz detaylar; Devrim Tosunoğlu'nun Akşam Gazetesindeki haberine göre uzmanlar, Osman Hasretler adlı geminin üçü emekli 4 kişiye ait olduğunu belirledi. Gelirlerini inceleyen ekip, 'Asgari ücretli kişilerin 190 bin dolarlık gemi almasını' hayatın akışına aykırı buldu. Gemiye el konulmasını önerdi 
MASAK sigara kaçakçılarının kullandığı Osman Hasretler gemisine el konulmasına karar verdi. İlginç süreç şöyle işledi:
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı talimatıyla Eylül 2011'de kaçak sigaraya karşı 15 ilde eş- zamanlı düzenlenen operasyon düzenlendi. 48 kişi gözaltına alındı.
Operasyonda Türkiye sigara üretim pazarının yüzde 9'una sahip olan European Tobacco firmasının yöneticilerine de uzanmış soruşturma sonucu çok sayıda dava açıldı. Tobacco isimli firmadan alınan sigaraların yurt dışına çıkarıldıktan sonra kaçak olarak yurda sokulduğu ve iç piyasada satıldığı tespit edildi.
EL KONULMASINA KARAR VERİLDİ
MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) Başkanlığı soruşturmada ilginç bilgilere ulaştı. Kaçakçılık için kullanılan Osman Hasretler isimli kuru yük gemisinin sahiplerinin Y. I., C I., E. B. ve A. B. olduğu belirlendi. A. B. ifadesinde bir şirketin ortağı olduğunu ve aylık 10 bin lira gelirinin bulunduğunu söyledi. Ancak araştırmada herhangi bir şirkete ortak olmadığı 837 lira emekli maaşı dışında bir gelirinin olmadığı anlaşıldı.  E. B.'nin emekli maaşının dışında aylık gelirinin 837, C. I.'nın ise sadece 760 lira olduğu ortaya çıktı. MALİ Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, uzmanlarınca yapılan değerlendirmede, 190 bin dolara satın alınan geminin, zanlıların maaş hesaplarıyla karşılaştırıldığında, 'Hayatın doğal akışına aykırı' bir durum değerlendirilmesi yaptı. Gemiye el konulması istendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)