BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Bu direniş artık şölen olsun'----

'Bu direniş artık şölen olsun'

'Bu direniş artık şölen olsun'
04 Haziran 2013 - 18:11 www.finansgundem.com

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Abdullah Gül ile Köşk'teki görüşmesinin ardından açıklama yaptı

Gezi Parkı protestolarında ilk günden beri başrol oynayan BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder,  bugün Başbakanvekili Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.
İşte Sırrı Süreyya Önder'in o açıklaması;
Bilgi kirliliği başladı artık. Olay basit bir hukuk ihlaline en basit en temel bir karşı çıkıştı. Halkı karar süresine katmamak kendi bildiğini okumaktan başladı ve buralara geldi. Sıkıntı sırf bunla alakalı değil ama demokratik bir siyasetin devlet katında bir tahammül olmadığını görmek mümkün bu özellikle ekolojik sistem söz konusu olduğunda tüm insanlığın sorunudur. Birinci sorun bu. İkinci sorun ise nüfusun yüzde 70'i genç olan memlekette itiraz edenlere şiddet uygulamak sadece buna isyan edenlerin çoğalmasına yol açar. Polis bütün eğitimini gözden geçirmelidir. Oradaki tek tek polisler bunu şahsi meselesi olarak görüyorlar. Demokratik bir ülkede böyle şeyler olmamalı. Demokratik süreçler bir türlü devreye girmedi. Bugünkü görüşmeden sonra demokratik sürecin devreye girdiğini gördüm. Bir mahalle kavgasını bile böyle çözemezseniz.
Arınç, parka dönük meselede halkı da katacak, bu çok olumlu bir gelişmedir. Polis tarafından vuku bulan bu zehirli güç kullanımına dönük soruşturmaları başlattıklarını açıkladı.
ARTIK BU DİRENİŞ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ
Bu direnişte hiç bir zaman bir santim geri adım atmayan sivil toplumun kararlarını ön planda tutan birisi olarak bundan sonrası bir şölene dönüşmelidir. Yaratılan durum bu ülkede herkesin düşünce tarihinde önemli bir mihenk taşı olma vasfı taşımaktadır. Halihazırda Türkiye'nin tamamında, Ankara başta olmak üzere şiddet yaklaşımının önlenmesi ve polisi alanlardan çekecek mekanizmalar devreye sokulmalıdır.
Bu mücadelenin başardığı işlere gölge düşürmemeliyiz. Ben sadece önerilerimi söylüyorum. Bu hafta sonu ülkenin heryerinde bu direnişi şölen havasında kutlasınlar.
VALİYE SORUŞTURMA AÇILMALI
Bu süreci polis bu hale getirdi. İstanbul Valisi'ne derhal soruşturma açılmalı. Bunların hepsine suç duyurusunda bulunacağız.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)