BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu da merhametli timsah! Köpeği kurtardı----

Bu da merhametli timsah! Köpeği kurtardı

Bu da merhametli timsah! Köpeği kurtardı
23 Eylül 2023 - 17:45 www.finansgundem.com

Hindistan'daki Savirtri Nehri'nde yaşanan olağanüstü bir olay, timsahların türler arası merhametini gözler önüne serdi. Tehlikeli nehirde sürüklenen köpeğe, yerel Hint timsahları beklenmedik bir şekilde yardım etti.


Başıboş olduğu düşünülen köpek, bir yabani köpek sürüsü tarafından kovalanırken Hindistan'daki Savirtri Nehri'ne atlayarak tehlikeden kurtuldu ya da öyle olduğunu sandı.

Ancak nehir, yerel Hint timsahlarıyla kuşatılmıştı ve bunlardan üçü sokak hayvanının yanında yüzüyordu.

Bilim insanları tarafından Journal of Threatening Taxa adlı bilimsel dergide yayımlanan bir bildiriye göre, timsahların "saldırı menzilinin gayet içerisinde" olduğu için bu durum çaresiz köpeğin genç yaşta hayatını kaybetmesi anlamına gelmeliydi.

Ancak timsahlar köpeği kıyıdaki güvenli yere yönlendirir gibi göründü.

Araştırmacılar, "Bu timsahlar gerçekten burunlarıyla köpeğe dokunuyor, kıyıya güvenli bir şekilde tırmanması ve sonrasında kaçması için onu itiyorlardı" diye yazdı:

Hint timsahları saldırı menzilinin gayet içerisindeydi ve köpeği kolayca yiyebilirlerdi ancak hiçbiri saldırmadı ve bunun yerine onu kıyıya doğru itmeyi tercih ettiler ki bu da açlık güdüsünün olmadığını gösteriyor.

Araştırmacılar timsahların "uysal" olduğunu söylüyor. Hindistan Vahşi Yaşam Enstitüsü'ne göre, yetişkin erkek Hint timsahları yaklaşık 5,5 metre uzunluğa ve yaklaşık 450 kg ağırlığa ulaşabilir.

Araştırmacılar, köpek yavrusunun kurtarılmasının timsahların duygusal zeka barındırmasının bir işareti olabileceğine inandıklarını söyledi.

Bilim insanları, "Burada rapor edilen, bir grup timsah tarafından 'kurtarılmış' köpeğin tuhaf hikayesi; özgeci davranıştan ziyade empati kurma eğilimine işaret ediyor" dedi.

Bilim insanları, Hint timsahlarının sokak köpekleriyle kurduğu görülen ittifakın yanı sıra, timsahların bir başka yararlı takıntısını daha keşfetti: kadife çiçeği.

Timsahlar sıklıkla kadife çiçekleri içinde yüzerken ya da yatarken görülürken; araştırmacılar timsahların, derilerini mantar ve bakterilerden koruyabilecek bileşiklere sahip olan bu sarı çiçeklerle sıklıkla "fiziksel temas" halinde olduklarını belirtiyor.

Savitri Nehri kanalizasyon ve diğer zararlı maddelerle kirlenmiş durumda, bu yüzden timsahlar bu çiçeklerin yapraklarıyla temas etmekten hoşlanıyor olabilir. (Independent Türkçe)

Ağzında cesetle sokağa indi: Timsah dehşeti!

 

İstanbul'un göbeğinde... Timsah bile var

 

Timsah, kadın bakıcıya dehşeti yaşattı!

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)