BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Bu büyümeye rağmen başarılıyız'----

'Bu büyümeye rağmen başarılıyız'

'Bu büyümeye rağmen başarılıyız'
02 Nisan 2013 - 12:21 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısından 2012 yılı büyüme verilerini değerlendirdi

Bugünkü parti grubu toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin dikkat çekici değerlendirmeler yaptı.
İşte Erdoğan'ın parti grubundaki açıklamalarının satır başları...
2012 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisi yüzde 2.2 oranında büyüdü. GSYH 2011 yılında 1 trilyon 298 milyar TL'ye ulaşmıştı. 2012 yılında bu rakam 1 trilyon 417 milyar TL oldu.
Kişi başı milli gelir 3 bin 500 dolardı 2012 yılında ise 10 bin 504 dolar oldu. Bu rakamların ekonomimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yüzde 2.2'lik büyümemize rağmen Avrupa'dan çok daha iyi olduğumuzu da vurgulamak istiyorum. Belçika'da büyüme eksi rakamlarda. Çek Cumhuriyeti de daraldı. Büyüme yüzde - 1.3. İtalya yüzde 2.4 oranında daraldı. Danimarka - 0.6. Hollanda - 0.9. Yunanistan için yapılan projeksiyon ise - 6.4. Almanya ise yüzde 0.7 olarak büyüdü. İngiltere ve Amerika bizim kadar büyüdü. 2012 büyümesinde AB yüzde itibariyle - 0.3. Yani beklentilerimizin altında dahi olsa gelişmiş ekonomilere rağmen Türkiye başarılı bir performans sergilemiştir. Hani diyorlar ya şöyle borçluyuz diye. Milli gelire oran yüzde 17'e kadar düştü. AB tanımlı borç stoğumuz ise bugün yüzde 36'ya düşmüştür. Ekonominin her cephesinde hamdolsun kontrollü itidalli ilerlemeye devam ediyoruz
'MENKUL KIYMETLER BORSAMIZ DEĞİŞİYOR'
Bu arada Menkul Kıymetler Borsamızı değiştiriyoruz. Artık sadece menkul kıymetler olarak değil altın borsasını da VOB'u da bünyesine alıyor. Bugün de onun yönetimi oluşturulacak.
'BU HAKSIZLIK'

Yanıbaşımızda ülkeler zor zamanlar geçirirken Türkiye dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir kredi kuruluşu notumuzu yükseltti ama bu yeterli değil. İflasın eşiğindeki bir ülkenin notunu 6 kat arttırırken bizim notumuzun bu kadar arttırılması haksızlık.
Teşvik uygulamasının bugün az gelişmiş illerimizde umut verici neticeler getirdiğini görüyoruz. 6. bölgede 15 ilimiz var ve bir de ayrıca Gökçeada var. 6. bölgedeki iller için 445 adet belge alındı. Yatırım miktarlarındaki değişim de son derece önemli. 2.2 milyar liralık yatırım teşvik belgesi alındı. Son bir yıl içinde yeni teşvik sistemi 5.5 milyar liraya ulaştı. İstihdama bakıyorsunuz; son bir yıl içinde ön görülen istihdam 22 bin 288 kişi oldu. Son teşvik sistemiyle yatırımların ve istihdamın 2.5 kat arttığını görüyoruz.
Teşvikteki artış sadece ekonomideki başarının eseri değildir, istikrarın, bölgede çoğalan umudun eseridir. Buradan yatırım için girişim hamlesi yapıldığında çeteler bu yatırımların önünü kesiyordu, terör bu yatırımlara engel oluyordu. Devlet kendi şehrine yatırım götüremez hale gelmiştir. Ankara bahanelerimn arkasına sığınıp terör de o boşluğu dolduruyor ve oradan kendisine güç devşiriyordu. Biz sadece çetelerle mücadele etmedik, cuntalarla, karanlık suç örgütleriyle mücadele etmedik. Canlan üzerinden hesap yapan kirli ticaretle de mücadele ettik.
Tüm tehditlere rağmen yılmadık uzanmadık, yol da yaptık, hastane de yaptık havalimanları da yaptık.
Kredilerle bölge insanını kazanmanın mücadelesini verdik, İstanbul'da ne varsa Van'da da o olacak dedik. Tehditler karşısında boyun eğmedik. Olumsuzluk karşısında pılımızı pırtımızı toplayıp Ankara'ya hapsolmadık. Onlar bozdu biz tamir ettik. Yeni bir ilkbahara hep birlikte ulaştık. Kılıçdaroğlu'ya rağmen Bahçeli'ye rağmen bahara ulaştık.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)