BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBu banka bir başka ----

Bu banka bir başka

Bu banka bir başka
19 Mayıs 2013 - 10:27 www.finansgundem.com

İrlanda'da Katolik ve Protestan gençler arasındaki sokak kavgalarını durdurmak için kurulan GençBank, 26 ülkeden sonra Türkiye'ye geldi

1999'da İrlanda'da Katolik ve Protestan gençlerin sokakta kavga etmelerini önlemek amacıyla yola çıkan sosyal fon fikri, bugün 26 ülkede gençlerin toplum projelerine destek veriyor. Belçika hükümeti tarafından desteklenen GençBank adındaki programın o dönemde İrlanda'da başarıyla sonuçlanması diğer ülkelere de sıçramasına neden olmuş.
8 ŞUBESİ VAR
Proje 2011'de Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Sabancı Vakfı'nın desteğiyle Türkiye'ye geldi. Sabah'tan Yasemin Salih'in haberine göre TOG'un sorumluluğunda yürütülen pilot çalışmalar sonrasında Türkiye'de İstanbul, İzmir, Artvin, Batman, Samsun, Çanakkale ve Adıyaman'da sekiz GençBank kuruldu. Sabancı Vakfı'nın 250 bin liralık destek verdiği bankaya, uluslararası Mott Vakfı da 150 bin dolar kaynak aktarınca gençler tarafından geliştirilen 65 proje hayata geçirildi.
Hibe programını gençler yönetiyor
Projenin Türkiye Sorumlusu Can Ercebe, fonun tamamen gençlerin idaresinde olduğunu söylüyor. Bankaya başvuran projelerden hangisine hibe ayrılacağına gençler karar veriyor. Projelere yerel yönetimler de ortak. Mutlaka sosyal içeriği olması gereken bu çalışmalara gençlerin önceleri çekimser yaklaştığını anlatan Ercebe, "Yerel yönetimler de projenin maliyetinin yüzde 30'unu karşılıyor. Gençlere önce proje yazma ve uygulama eğitimleri veriyoruz. Bu çalışmalardan sonra iş bulan çok arkadaşımız oldu" diyor.
3 BİN 200 GENÇ ÇALIŞTI
2012'de Genç- Bank projelerinde toplam 3 bin 200 genç görev aldı.
2013'te 80 sosyal projeye hibe vereceğiz
GençBank'a 15-25 yaş arasındaki gençler başvuruyor. Şimdiye kadarki çalışmaların pilot uygulamalar olduğunu anlatan Ercebe, bankanın asıl bu yılın ikinci yarısından sonra aktif hale geçeceğini söylüyor. Ercebe, bu yıl 80 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, önümüzdeki 5 yılın stratejik planını yaptıklarını ve Sabancı Vakfı gibi yeni proje ortakları aradıklarını da ifade ediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)