BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu ayıp Türkiye'nin----

Bu ayıp Türkiye'nin

Bu ayıp Türkiye'nin
18 Temmuz 2013 - 15:46 www.finansgundem.com

Her 4 saatte bir...

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 2012 rakamlarına göre Türkiye'de her dört saatte bir tecavüz veya tecavüze kalkışma suçunun işlendiğini, sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuğun cinsel şiddetle karşı karşıya kaldığını, yılda ortalama 7 bin çocuğun cinsel istismara uğradığını söyledi.
Nazlıaka, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşmasına, "Bugün büyük bir suçluluk duygusuyla karşınızdayım… Ülkemizin geleceği çocukları sapkın insanlardan, sapkın zihniyetlerden koruyamıyor olmanın ağır duygusu bu" diyerek başladı.
2012 rakamlarına göre Türkiye'de her dört saatte bir tecavüz veya tecavüze kalkışma olayının yaşandığına dikkat çeken Nazlıaka, sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuğun cinsel şiddetle karşı karşıya kaldığını, yılda ortalama 7 bin çocuğun cinsel istismara uğradığının raporlarda belirtildiğini ifade etti.
Yüzde 72'si ilk etapta kimseye durumu anlatamıyor
Çocuk Esirgeme Kurumu Sosyal Hizmetler, Emniyet Çocuk Büroları adli sicil bültenlerinden derlenen verilere göre son 20 yılda aile içinde birinci yakınları ve akrabalarının ensest istismarına uğrayan çocuk sayısının 350-400 bin olduğunu belirten Nazlıaka, şöyle dedi:
"Çocuğu istismar eden kişilerin yüzde 80'i çocuğun ebeveyni ya da çocuğu yakından tanıyan kişiler. Çocuk istismarı din, gelenek, ülke, ırk, yaş, cinsiyet, sosyo-ekonomik sınıf ya da kültür farkı gözetmeksizin her yerde yaşanıyor. Ancak cinsel olarak istismar edilen çocukların yüzde 72'si, ilk etapta kimseye durumu anlatamıyor. Sadece yüzde 27'si, daha sonraki zamanlarda durumu biriyle paylaşabiliyor. Çocuklukta cinsel istismara maruz kalmış kişilerin yüzde 32'si yetişkinlik dönemine geldiklerinde bile bu durumu hâlâ kimseye anlatmıyor.
Bakın nelerin şampiyonu Türkiye. Google arama motorunda ‘child porn/çocuk pornosu' kelimeleriyle en çok arama yapılan ülke. ‘Teen' denilen 13-19 yaş grubu cinsel görüntü aramasında da dünya birincisi.
Görüntü ve videoları yayınlanan çocuk sayısı 36 bini aşkın. Bu çocukların yüzde 42'si 7, yüzde 77'si de 9 yaş altında. İnternette resimleri yayınlanan bu çocukların sadece yüzde 1'i tespit edilebiliyor...
Cezaevindeki suçluların yüzde 84'ü, çocukken istismar ediliyor
Sokaklarda yaklaşık 50 bin çocuk yaşıyor. Bunların yaklaşık 30 bininin cinsel istismara ve tecavüze uğradığı tahmin ediliyor.Cezaevindeki suçluların yüzde 84'ü, çocukken istismar ediliyor. Son beş yılda ıslahevlerinden ve büyük cezaevlerinin sübyan koğuşlarından adliyeye yansıyan tecavüz vakalarının sayısı 250.Adalet Bakanlığı'nın 2011 yılı verilerine göre Türkiye'nin 81 ilinde de çocuklara yönelik cinsel suçlar, tecavüz ve taciz olayları yaşanmaktadır. Sadece İstanbul'da 2011 yılında bin 486 tecavüz, 2 bin 488 çocuk istismarı, 2 bin 223 taciz davası açıldı. Açılan davalar baz alındığında İstanbul'u tecavüz suçlarında İzmir (568), çocuk istismarında Ankara (1162) izlemektedir."
Nazlıaka, "Şu anda verilen yargı kararları adeta tecavüzcüleri cesaretlendirir niteliktedir" diye de ekledi.
"Bakan yok hükmünde"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i eleştiren Nazlıaka, "Kendisi bana göre yok hükmündedir. Bu ülkede şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yoktur" dedi.
Bir basın mensubunun, "AK Parti'nin seçim barajını düşürme yönünde bir çalışma yaptığı iddia ediliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Nazlıaka, "Seçim barajının yüzde 3'e indirilmesi yönünde vermiş olduğumuz bir kanun teklifi var. Türkiye'deki yüzde 10'luk seçim barajının bir an önce düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet18 Temmuz 2013 16:25

    ey chp bugüne kadar bu gençlerin magduriyetini giderecek neler yaptınız veya yapıyorsunuz bizlermi görmüyoruz sırf muhalif olsun diye oturdugunuz yerden kıpırdamıyorsunuz