BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrunson davasına bakan savcı değişti----

Brunson davasına bakan savcı değişti

Brunson davasına bakan savcı değişti
06 Eylül 2018 - 04:40 www.finansgundem.com

İzmir Adliyesi’nde ABD’li papaz Brunson soruşturmasını yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın da aralarında yer aldığı 6 savcının görev yeri değişirken, 5 yeni isim de büroya katıldı

İzmir'de ABD'li din adamı Andrew Brunson'un soruşturmasını yürüten Savcı Berkant Karakaya'nın görev yeri değiştirildi. Aynı zamanda, TSK'daki FETÖ yapılanması soruşturmasını da yürüten Karakaya'nın Bilişim Suçlar Bürosu’na atandığı öğrenildi.

İzmir Adliyesi'nde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli bazı savcıların görev yerleri değişti. Görev yeri değişen savcılar arasında, FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiası ile hakkında, 35 yılla kadar hapis istenilen ABD'li din adamı Andrew Brunson soruştursamısını yürüten savcı Berkant Karakaya'nın da bulunduğu öğrenildi. Brunson iddianmesi hazırlayan savcı olarak bilinen Karakaya aynı zamanda, TSK'daki FETÖ yapılanması soruşturmasını yürüten savcı olarak tanılıyor. Savcı Berkant Karakaya'nın Bilişim Suçlar Bürosu’na atandığı öğrenildi.

Yapılan değişikliklerle üniversitelerdeki FETÖ yapılanması soruşturmasını yürüten savcı Ayhan Yılmaz'ın da görev yeri değiştiği öğrenildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli olan Yılmaz'ın duruşma savcısı yapıldığı bildirildi. Yine Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli savcılar Maruf Türker ile Okan Kılıç'ın da görev yerleri değiştiği bildirildi. Türker'in duruşma savcısı yapıldığı, Kılıç'ın ise Kaçakçılık Suçları Bürosu'nda görevlendirildiği bildirildi.

Brunson'ın Avukatı: Davanın Gidişatı Değişebilir

Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt DW Türkçe'ye yaptığı  açıklamada, müvekkili hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı Berkant Karakaya'nın görev yerinin değişmesinin, davanın gidişatını olumlu  etkileyebileceğini söyledi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen06 Eylül 2018 11:02

    brunson u serbest bırakacaklar, sonra da diyecekler ki tutuklu kalmasına neden olan savcı fetöcüydü....

  • Vatandaş06 Eylül 2018 07:13

    Yani özetle Brunson davasına bakan savcı pasif bir göreve atandı. Bu da rahip Brunson'un 12 Ekim'de tahliye edileceğini düşündürüyor.