BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBritish Steel, TSP Projects'i Fransız Systra'ya satıyor----

British Steel, TSP Projects'i Fransız Systra'ya satıyor

British Steel, TSP Projects'i Fransız Systra'ya satıyor
30 Ağustos 2019 - 12:35 www.finansgundem.com

Fransa merkezli mühendislik firması Systra'nın, British Steel alt firması olan TSP Projects'i 70 milyon poundluk borçlarıyla birlikte satın alması bekleniyor.

Sky News haberine göre, anlaşmanın Systra ve British Steel'i Mayıs'tan bu yana zorunlu tasfiye durumunda yöneten Official Receiver tarafından önümüzdeki hafta duyurulması bekleniyor. Birleşik Krallık hükümetinin sanayi devine finansman desteğini kesme kararı ardından TSP, British Steel'in dışarıdan bir firmaya ilk büyük satışı olacak.

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) da, Ağustos ayı ortasında, Birleşik Krallık başta olmak üzere Fransa ve Hollanda’da üretim faaliyetleri bulunan, British Steel’i satın almak üzere ön anlaşmaya vardığını açıkladı.

Açıklamaya göre, OYAK’ın sahibi olduğu Ataer Holding, British Steel için sunduğu stratejik gelecek planı ile verilen teklifler arasından sıyrılarak, 2 aylık süre boyunca detaylı finansal, yasal ve operasyonel inceleme yapacak tek şirket olma hakkını (münhasırlık) elde etti.

Münhasırlık süresi boyunca British Steel’in gelecekteki başarısında önemli rolü olacak olan müşterileri, tedarikçileri ve çalışanları ile yakın müzakereler yapılacak. Detay inceleme sürecinin 2019 Ekim ayında tamamlanması ve başarıyla sonuçlanması halinde devir teslimin 2019 yılı içinde yapılması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)