BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBRICS Zirvesi'ne videoyla bağlanan Putin'in sesi tartışma yarattı----

BRICS Zirvesi'ne videoyla bağlanan Putin'in sesi tartışma yarattı

BRICS Zirvesi'ne videoyla bağlanan Putin'in sesi tartışma yarattı
27 Ağustos 2023 - 13:44 www.finansgundem.com

BRICS Zirvesi'nde gösterilen açılış konuşmasının videosunda Rusya Devlet Başkanı Putin'in sesinin değiştirilmiş olması şaşkınlık yarattı.

Vladimir Putin'in bu hafta bir zirvede konuşma yaparken, sesinin "değiştirildiği" anlaşılan tuhaf bir an yaşandı.

Önceden kaydedilmiş açılış konuşması videosu, Güney Afrika'daki BRICS İş Forumu'nda delegelere gösterildiğinde şaşkınlık yarattı.

Rus gazeteciler videonun 30 saniyelik bir kesitini Telegram'da yayımladı:

Putin, BRICS İş Konseyi'ne video bağlantısıyla hitap etti ama kendi sesiyle değil.

Putin'in normal sesiyle konuştuğu orijinal video Rus hükümetinin internet sitesinde yayımlandı. Değiştirilen videoda teknik bir hata mı olduğu yoksa videoyla kasten mi oynandığı belli değil.

Putin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) martta hakkında tutuklama emri çıkarmasının ardından Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika zirvesine uzaktan katılmak zorunda kaldı.

UCM, Putin'i yüzlerce çocuğu Ukrayna'dan Rusya Federasyonu'na yasadışı bir şekilde götürerek savaş suçu işlemekle suçlamıştı.

BRICS'in diğer tüm üyeleri Güney Afrika'daki zirveye katılırken, Rusya Devlet Başkanı Putin zirveye video bağlantısıyla katıldı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kovid pandemisi öncesinden beri bloğun bu ilk yüz yüze zirvesine katılmak üzere nadir yurtdışı ziyaretlerinden birini gerçekleştirdi.

Güney Afrika ve Rusya arasında güçlü bağlar ve tarihsel olarak yakın bir ilişki var fakat Güney Afrika, uluslararası mahkemenin anlaşmasını imzalayan ülkelerden de biri. Bu da Güney Afrika'nın, Putin'in ülke topraklarına ayak basması halinde UCM kararı uyarınca onu tutuklamak zorunda olduğu anlamına geliyor.

Güney Afrikalı yetkililer, Güney Afrika'nın sorundan kaçınabilmek için Putin'i ülkesinde kalmaya ikna etmek üzere zirve öncesinde aylarca lobi yaptığını söylüyor. Güney Afrika Devlet Başkanı Yardımcısı Paul Mashatile geçen ay yaptığı açıklamada, Putin'in sanal olarak katılacağına dair anlaşmaya varılmadan önce gelmeye kararlı olduğunu söylemişti.

Mashatile o zaman "Neredeyse arkadaşınızı evinize davet edip sonra da tutuklamak gibi bir şey" demişti.

Bu yüzden onun gelmemesi bizim için en iyi çözüm. Ruslar yine de mutlu değil. Onun gelmesini istiyorlar.

BRICS'in mevcut başkanı Güney Afrika, Batı-Doğu jeopolitik gerilimlerinin arttığı bir dönemde bloğun Çin ve Rusya'nın etkisiyle Batı karşıtı bir tavır aldığı iddialarını reddediyor.

Güney Afrika'nın BRICS Büyükelçisi Anil Sooklal, "BRICS'in Batı karşıtı olduğuna, G-7'ye ya da Küresel Kuzey'e rakip olarak kurulduğuna dair talihsiz bir anlatı geliştiriliyor ve bu doğru değil" diyor.

''Bizim amacımız Küresel Güney'in gündemini ilerletmektir.''(İndependent Türkçe)

BRICS Batı'ya rakip oluyor

 

BRICS ülkelerinden ortak deklarasyon

 

BRICS 6 ülkeyi üyeliğe davet edecek

 

Çin Devlet Başkanı Şi’den BRICS’i genişletme mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)