BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBRICS bankasına ne zaman kavuşacak?----

BRICS bankasına ne zaman kavuşacak?

BRICS bankasına ne zaman kavuşacak?
15 Temmuz 2014 - 07:35 www.finansgundem.com

BRICS ülkelerinin ortak banka girişimi bu hafta onaylanacak

Ekonomide geleceğin yıldızları olarak görülen BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ortak banka girişimi bu hafta onaylanacak.

Bugün Brezilya'da yapılacak BRICS Zirvesi sırasında üye ülkelerin devlet başkanları tarafından, grubun kendi döviz rezervlerinin oluşturulmasına ve Yeni Kalkınma Bankası'nın kurulmasına dair çerçeve anlaşması imzalanacak. Bankanın 100 milyar dolarlık rezerv fonu ile 50 milyar dolarlık büyüklükte olacağı açıklanmıştı. 100 milyar dolarlık döviz rezervi ise BRICS üyesi ülkelerinde aidatlarından oluşacak. Çin 41 milyar dolar, Rusya, Hindistan ve Brezilya 18'er milyar dolar, Güney Afrika ise 5 milyar dolar yatıracak. Muhtemel yardım, aidatın tutarı ile kısıtlanacak. Dışa sermaye akışı problemiyle karşı karşıya gelecek veya döviz piyasasında baskıya uğrayacak ülke, kendi ihtiyaçlarını esaslandırarak aidatın yüzde 30'u oranında acil yardım alabilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)