BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'da sağlık sistemi çöküyor----

Brezilya'da sağlık sistemi çöküyor

Brezilya'da sağlık sistemi çöküyor
18 Mart 2021 - 13:04 www.finansgundem.com

Latin Amerika'nın en büyük tıbbi araştırma vakfı Oswaldo Cruz, Brezilya'da 15 eyalette yoğun bakım ünitesindeki doluluk oranının %90'ı geçtiğini vurgulayarak, Rio de Grande do Sul eyaletinde ise söz konusu oranın %100'e ulaştığını belirtti.

Korona virüs (Kovid-19) nedeniyle Brezilya'nın, 27 eyaletinden 25'indeki yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranının yüzde 80'in üzerine çıktığını ve tarihindeki en büyük sağlık sistemi çöküşü tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildiren tıbbi araştırma vakfı Oswaldo Cruz'dan (Fiocruz) yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının Brezilya'da son günlerde artış gösterdiği aktarıldı.

Ülkede 15 eyalette yoğun bakım ünitesindeki doluluk oranının yüzde 90'ı aştığı aktarılarak, Rio de Grande do Sul eyaletinde ise söz konusu oranın yüzde 100'e ulaştığı ifade edildi.

Böylece ülkedeki 27 eyaletten 25'indeki yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranının yüzde 80'in üzerine çıktığına ve "tarihindeki en büyük sağlık sistemi çöküşü tehlikesiyle karşı karşıya" olduğuna işaret edildi.

Yoğun bakım doluluk oranlarının Rio de Janeiro'da yüzde 79 ve Roraima'da yüzde 73 olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Araştırmayı yürüten uzmanların, salgına karşı, temel olmayan etkinliklerin durdurulması gibi önlemlerin alınması gerektiği uyarısında bulunduğu kaydedildi.

KORONA VİRÜSÜN DAHA BULAŞICI TÜRÜ "P1"

Son bir haftada günlük yaklaşık 2 bin Kovid-19 kaynaklı ölümün ve 68 binden fazla yeni vakanın görüldüğü Brezilya, ülkenin Amazonas eyaletinde ortaya çıktığı düşünülen Kovid-19'un daha bulaşıcı türü P1'in yayılması nedeniyle zor günler yaşıyor.

BREZİLYA'DA SON DURUM

Brezilya'da dün 2 bin 841 kişinin hayatını kaybetmesiyle "ülkede salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı" kayda geçmişti.

Nüfusu 210 milyonu aşan ülkede bugüne kadar 280 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan virüs, 11 milyon 600 binden fazla kişide görüldü.

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, Brezilya, ABD'den sonra salgından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Brezilya can kaybında rekor kırdı!

 

Brezilya'da pandemi döneminde dördüncü sağlık bakanı göreve gelecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)