BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya'da açlık krizi: 'Bazı günler ağlamak istiyorum'----

Brezilya'da açlık krizi: 'Bazı günler ağlamak istiyorum'

Brezilya'da açlık krizi: 'Bazı günler ağlamak istiyorum'
04 Ekim 2021 - 09:53 www.finansgundem.com

Brezilya'da Fotoğraf Muhabiri Domingos Peixoto tarafından çekilen bir fotoğraf, ülkedeki ekonomik krizi ve açlığın boyutunu gözler önüne serdi. Hayvan leşleri arasında yemek bulmaya çalışan insanların görüntüsü ülkede infial yarattı.

Latin Amerika'nın en kalabalık ülkesi Brezilya, açlık krizi sebebiyle çok zor durumda. Yoksul insanlar yiyecek bulmak için bir yığın hayvan leşini karıştırıyor. O anların fotoğrafları ise yürek burkuyor.

Foto muhabiri Domingos Peixoto tarafından geçen hafta Rio'da çekilen görüntülerde, atılan sakatatları ve kemikleri evcil hayvan maması ve sabun üreten bir fabrikaya taşıyan kamyonun arkasında, insanların yemek aradığı görüldü.

'Kemikler için yalvarıyorlar'

Rio gazetesi Extra için Domingos Peixoto ile konuşan kamyon şoförü Jose Divino Santos, "Daha önce insanlar gelip köpekleri için bir parça kemik isterlerdi. Bu günlerde yemek yapmak için kemikler için yalvarıyorlar. Bazı günler ağlamak istiyorum" dedi.

Yakın zamanda eşini kaybeden 51 yaşındaki sokak temizlikçisi Denise da Silva da gazeteye yaptığı açıklamada, 5 çocuğunu ve 12 torununu beslemesi gerektiğini söyledi. Silva, hayvan sakatatları için, "Biraz et görmeyeli çok uzun zaman oldu, pandemi öncesinden beri....Bunun için çok minnettarım” dedi.

Extra’nın ön sayfasında “Brezilya 2021: Açlığın acısı” başlığıyla çıkan görüntüler ülkede tepkilere yol açtı.

600 bin kişinin ölümüne neden olan korona virüs salgınının başlamasından bu yana yaklaşık 19 milyon Brezilyalının aç kaldığı tahmin ediliyor.

Aşı karşıtı Brezilya Devlet Başkanı'nın eşi, ABD'de Kovid aşısı oldu

 

Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro karşıtı gösteriler düzenlendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)