BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrezilya türev vergisinden vazgeçti----

Brezilya türev vergisinden vazgeçti

Brezilya türev vergisinden vazgeçti
13 Haziran 2013 - 07:15 www.finansgundem.com

Brezilya hükümeti 4 yılın en düşüğüne gerileyen realdeki düşüşü kontrol altına almak amacıyla döviz türevlerleri vergisinden vazgeçti

Realdeki sert düşüşü kontrol altına almaya Brezilya hükümeti, para birimi türevlerinde uygulanan vergiden vazgeçti.
Brezilya'nın yarın kaldıracağı yüzde 1 oranındaki vergi, reali zayıflatmak amacıyla ülkenin vadeliler borsasındaki dolara karşı pozisyonlarda uygulanıyor. IOF vergisi olarak bilinen uygulama Temmuz 2011'de devreye sokulmuştu.
Ülkenin Maliye Bakanı Guido Mantega, dolardaki güçlenmeyle birlikte, böyle bir engelin devam ettirilmesine gerek kalmadığını belirterek, "Vadeliler piyasasında daha fazla dolar arzının olabilmesi için IOF'i kaldırıyoruz" açıklamasında bulundu.
Realdeki düşüşü kontrol altına almaya çalışan Brezilya, 2010'da Mantega'nın "kur savaşları" olarak nitelediği poltiikalardan ülkenin kendisini savunmak için devreye soktuğu politikaları kaldırıyor. ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonuyla dolar dünya genelinde güçlendi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)