BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBrezilya Meksika'ya takıldı----

Brezilya Meksika'ya takıldı

Brezilya Meksika'ya takıldı
18 Haziran 2014 - 00:20 www.finansgundem.com

2014 Dünya Kupası'nda ev sahibi Brezilya A Grubu'ndaki 2. maçında Meksika ile 0-0 berabere kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır başarılı yönetim gösterdi

Ev sahibi Brezilya, Dünya Kupası'nın açılış maçında Hırvatistan ile karşılaşmı ve oynadığı oyun ile taraftarlarını ve futbolseverleri memnun etmemişti. Tartışmalı hakem kararları ile Hırvatistan'ı 3-1 mağlup eden ev sahibi Meksika karşısında da iyi bir performans sergileyemedi.

Sambacılar zaman zaman yakaldıkları net pozisyonlarda ise mükemmel bir performans sergileyen Meksika kalecis Ochoa'yı geçemedi.

KADROLAR

BREZİLYA: J.Cesar, D.Alves, Thiago Silva, D.Luiz, Marcelo, Gustavo, Paulinho, Ramires(Dk. 46 Bernard), Oscar(Dk. 84 Willian), Neymar, Fred(Dk. 68 Jo) 
MEKSİKA:  Ochoa; Rodriguez, Marquez, Aguilar, Moreno, Layun; Herrera(Dk. 76 Fabian), Vazquez, Guardado; Dos Santos(Dk. 84 Jimenez), Peralta(Dk. 74 Hernandez)

MAÇIN AYRINTILARI

- Dk. 89: Marcelo ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Cüneyt Çakır, pozisyona yakındı ve devam kararı verdi. 
- Dk. 85: Thiago Silva serbest vuruştan gelen topu kafayla kaleye yöneltti ve Meksika kalecisi Ochoa bir kez daha gole geçit vermiyor. 
- Dk. 80: Thiago Motta, Hernandez'i yere indirdi ve sarı kart gördü. Meksika çok tehlikeli bir bölgeden penaltı kullanıyor.
- Dk. 68: Brezilya teknik direktörü Scolari gol yollarında bir değişikliğe gitti ve Fred yerine Jo Alves'i oyuna aldı...
- Mücadelede 1 saat geride kalırken taraflar dengeli oyunlarına devam ediyor..
- Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.
- Dk. 24: Neymar kafa vuruşunda Meksika kalecisinde Ochoa muhteşem bir kurtarışa imza attı. 
- Maçın ilk 15 dakikasında her iki takımda net bir pozisyona giremezken oyun orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor...
- Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile mücadeleye Brezilya başlıyor... 

Resmi maçlarda ilk beraberlik 

Brezilya ile Meksika, resmi maçlarda 17. kez karşı karşıya gelirken ilk kez berabere kaldılar. Bu maçlarda Brezilya 9, Meksika ise 7 kez sahadan galibiyetle ayrılmıştı. 16 maçta "Sambacılar" 30, Meksika ise 17 gol attı. Bu arada iki takım son olarak 19 Haziran 2013'te FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda kozlarını paylaşırken Brezilya 2-0 kazanmıştı.

Babacan 1974'de görev yapmıştı

FIFA Dünya Kupası tarihinde düdük çalan ilk Türk hakemi olan Doğan Babacan, 1974'teki organizasyonda 3 maçta görev yapmıştı. Batı Almanya'da düzenlenen kupada 14 Haziran 1974 tarihinde Batı Almanya-Şili maçında orta hakem olarak görev yapan Babacan'ın Şilili futbolcu Carlos Caszely'e 67. dakikada gösterdiği kırmızı kart, Dünya Kupası tarihinin ilk kırmızı kartı olarak tarihe geçti. Dünya Kupası tarihinde kırmızı kart uygulaması ilk kez 1970'teki organizasyonda başlatılırken, o yıl hakemler kırmızı kartlarına başvurmamıştı.

Doğan Babacan ayrıca 19 Haziran'da Bulgaristan-Uruguay ve 26 Haziran'da Brezilya-Doğu Almanya maçlarında yan hakem olarak görev yaptı.
Avrupa Şampiyonası'nda da görev aldı

Cüneyt Çakır, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda görev aldı ve bu turnuvada aralarında yarı finalin de olduğu 3 maç yönetti. 2012 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da düdük çalan Çakır, turnuvanın finalini de yönetmişti.



Cüneyt Çakır'ın kariyerinde UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA şampiyonlar ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final bulunuyor.

FIFA'nın atamasıyla Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun hem UEFA Avrupa Şampiyonası hem de FIFA Dünya Kupası'nda görev alan ilk Türk hakemleri olurken, Duran ve Ongun, FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak ilk yardımcı hakemler olarak kayıtlara geçecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)