BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya lideri Lula'dan İsrail'e tokat gibi cevap----

Brezilya lideri Lula'dan İsrail'e tokat gibi cevap

Brezilya lideri Lula'dan İsrail'e tokat gibi cevap
24 Şubat 2024 - 21:28 www.finansgundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Lula, İsrail'in Gazze saldırılarını Nazi soykırımıyla karşılaştıran yorumlarını geri çekmesi yönündeki çağrıya tepki gösterdi. Lula yalan söylemek için "onurundan vazgeçmeyeceğini" yazdı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, İsrail'in Gazze saldırılarını Nazi soykırımıyla karşılaştıran yorumunu geri çekmesi yönündeki taleplere sert cevap verdi. 'Onurumdan vazgeçmeyeceğim' diyen Lula Tel Aviv yönetiminin Filistinlilere karşı soykırım yaptığını tekrarladı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula'nın, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da gerçekleşen Afrika Birliği zirvesinde İsrail’in Gazze’deki saldırılarını Adolf Hitler’in yaptıklarına benzetmesinin ardından iki ülke arasında başlayan gerginlik sürüyor.

Euronews'in haberine göre Gazze Şeridi'nde Filistin halkının başına gelenlerin bir benzerinin tarihin hiçbir anında yaşanmadığını savunan Lula, “Aslında, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde yaşandı” dedi.

Bu açıklamanın ardından İsrail, Lula'yı istenmeyen adam ilan etti ve Brezilya büyükelçisini çağırarak özür talep etti. Lula ise istişarelerde bulunmak üzere Brezilya'nın İsrail büyükelçisini geri çağırdı.

"İsrail'in yaptığı savaş değil, soykırım"

Diplomatik gerginlik sürerken Brezilyalı lider sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Lula, İsrail'in Gazze saldırılarını Nazi Holokost'uyla karşılaştıran yorumlarını geri çekmesi yönündeki çağrıya açık bir gönderme yaparak, "yalan için onurundan vazgeçmeyeceğini" yazdı. Lula iletisinde şu ifadeleri kullandı:

"Nasıl ki cezaevindeyken, hapisten çıkmak için hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğimi ve özgürlüğümü haysiyetime değişmeyeceğimi söyledim; yalan için onurumdan vazgeçmeyeceğim. Özgür ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasından yanayım. Bu Filistin Devleti, İsrail Devleti ile uyum içinde yaşasın. İsrail hükümetinin yaptığı savaş değil soykırımdır. Çocuklar ve kadınlar katlediliyor"

İsrail ise Filistinlileri değil Hamas'ın hedef alındığını söyleyerek 'soykırım' suçlamalarına karşı çıkıyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin hedef alan ağır saldırılarında şimdiye kadar 29 bin 606 Filistinli öldürülürken yaklaşık 70 bin kişi de yaralandı.

Borell: İsrail'in yeni yerleşim planı "kışkırtıcı ve tehlikeli"

 

İsrail ile Hamas müzakere masasında: Anlaşma için henüz erken

 

Brezilya lideri Lula'dan İsrail'in Gazze saldırılarına "Hitler" tepkisi!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Brezil24 Şubat 2024 22:17

    Halkı sefalet ekonomik kriz yolsuzluk içinde sürünen ülkelerin bütün liderleri halkının sömürülmesini görmezden gelip Filistini sürekli bahane ederek üzerinden gündemi ve halkı uyutup kendi çıkarı için ucuz karakterler şov peşinde Lula Filistini bırak insanların teneke evlerde yok yoksulluk içinde tribüne oynama