BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBrezilya lideri, Di Caprio’ya sert tepki gösterdi----

Brezilya lideri, Di Caprio’ya sert tepki gösterdi

Brezilya lideri, Di Caprio’ya sert tepki gösterdi
30 Nisan 2022 - 13:08 www.finansgundem.com

Ünlü ABD'li aktör Leonardo DiCaprio'nun Brezilyalı gençlere oy verme çağrısı yapması, Brezilya'nın aşırı sağcı lideri Jair Bolsonaro'nun tepkisini çekti.

Çevreci kimliğiyle de tanınan Hollywood yıldızı, önceki gün Twitter mesajında “Brezilya Amazon Ormanları'na ve iklim değişikliği açısından çok önemli olan diğer ekosistemlere ev sahipliği yapıyor. Orada olanlar hepimiz için önemli ve gençlerin oyu, sağlıklı bir gezegen için değişimi sağlamakta büyük rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

Di Caprio, mesajına Brezilya'da ekimde yapılacak seçimlerde nasıl oy kullanılacağıyla ilgili bilgileri içeren bir link de ekledi.

Sözcü'de yer alan haberde, iktidarı döneminde Amazon Ormanları'ndaki yıkım nedeniyle tepkilerin hedefi olan Brezilya lideri Bolsonaro, DiCaprio'ya yanıt vermekte gecikmedi.

İngilizce tweet'inde Bolsonaro, “Desteğin için teşekkürler, Leo! Her Brezilyalının oy vermesi gerçekten önemli. Halkımız Amazonlar'daki egemenliğimizin devamını isteyip istemediklerine ya da buranın yabancılara hizmet eden sahtekarlar tarafından mı yönetilmesini destekleyeceklerine karar verecek” diye yazdı.

Brezilya lideri, tweet’in devamında da DiCaprio'nun başka bir paylaşımına atıfla “Bu arada Amazon'da 2019'da çıkan yangınlarla ilgili paylaştığın fotoğraf 2003'ten. Bizim ülkemizde bu tür hataları yapan Brezilya vatandaşlarını tutuklamak isteyenler var. Ama ben bu tiranlığa karşıyım. O yüzden seni affediyorum. Brezilya'dan kucak dolusu sevgiler” ifadelerini kullandı.

Bolsonaro ifade vermeye çağrıldı

 

Brezilya'da kamu borcunun artması bekleniyor

 

Bolsonaro, Di Caprio'yu Amazon'da yangınlara maddi destekle suçladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)