BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrezilya faizi yükseltti----

Brezilya faizi yükseltti

Brezilya faizi yükseltti
30 Mayıs 2013 - 07:36 www.finansgundem.com

Büyümeyi zorlaştıran enflasyonla mücadele etmek için harekete geçen Brezilya Merkez Bankası faizleri 50 baz puan artırarak yüzde 8'e çıkardı

Brezilya Merkez Bankası, politika yapıcıların ilk çeyrekte ekonominin geri sıçramasının önüne geçen enflasyonu yavaşlatma çabalarını artırmasıyla politika faizini yükseltti.
Bankanın Alexandre Tombini başkanlığındaki yönetim kurulu politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 8'e çıkardı. Faiz hamlesi, Bloomberg anketine katılan 57 ekonomistin 19'u tarafından öngörülürken, 25 ekonomist faiz artışının 25 baz puanla sınırlı kalmasını bekliyordu.
Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yönetimi Brezilya'nın 2.5 trilyon dolarlık ekonomisinin 5 çeyrek üst üste beklentinin altında büyüme kaydetmesine rağmen enflasyonla mücadele söylemlerini yeniledi. Hükümetin borçlanma maliyetlerini Ekim'den Mart'a kadar yüzde 7.25 ile rekor düşük seviyede tutmasına ve vergi indirimlerini genişletmesine rağmen teşvik önlemleri büyümeyi desteklemeyi başaramadı ve enflasyonu da merkez bankasının üst sınırına tırmandırdı. Latin Amerika'nın en büğyük ekonomisi ilk çeyrekte yüksek tüketici fiyatlarının talepleri aşağı çekmesiyle beklenmedik şekilde yavaşladı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)