BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit sonrası balıkçılık ve finans sektörü----

Brexit sonrası balıkçılık ve finans sektörü

Brexit sonrası balıkçılık ve finans sektörü
10 Şubat 2020 - 15:47 www.finansgundem.com

İngiltere'nin Brexit sonrası AB ile ilişkileri karmaşık hale gelirken birbirinden çok farklı sektörler zıt yönde etkilenmekte

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Balıkçılık sektörü Brexit sonrası egemenliğin simgesi haline gelmiş durumda. İngiltere ve Avrupa Birliği AB'nin ortak balıkçılık politikası çevrecisinde fiyat listeleri veya kotalar olmaksızın yapılıyordu. Bu şekilde, her bir ülkenin balıkçı filoları, kıyıdan itibaren 12 deniz mili hariç, münhasır ekonomik bölgeyi kullanma hakkına sahipti. İngiliz sularındaki gemilerin %60’ından fazlası uluslararası gemiler oluşturmakta.

Gelecek dönemde ABD ve İngiltere arasındaki münhasır ekonomik bölgenin nasıl olacağı ise geleceğin en çok tartışılacak konularından birini oluşturmakta.

Ülkenin en çok vergi ödeyen sektörü olan finans sektörü ise ana ihracatçısı AB ile ilişkilerin geliştirilmesinden yana.  İngiltere'deki bankalar, sigortacılar ve varlık yöneticileri, şu anda AB genelinde müşterilere hizmet vermekte.

İngiltere’nin vereceği geleceği için vereceği AB kararları, birbirinden tamamen farklı iki sektörü zıt şekilde etkilemekte. İngiltere’nin kararının ne şekilde olacağı ise belirsizliğini korumakta,  Grimsby Rıhtımları için Canary Wharf'ı feda edecek mi?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)