BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrainar'dan Fed için 'şahin' açıklama----

Brainar'dan Fed için 'şahin' açıklama

Brainar'dan Fed için 'şahin' açıklama
06 Nisan 2022 - 05:29 www.finansgundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Adayı Brainard, Amerikan Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele için daha agresif olacağını, daha fazla faiz artıracağını ve bilançolarını daha fazla daraltacağını söyledi

FİNANSGUNDEM.COM

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı için Senato onayı bekleyen Lael Brainard, Fed'in bu yıl enflasyon ile mücadele edebilmek için daha agresif olacağını söyledi. 

Brainard dün düzenlediği konferansta, "Şu anda enflasyon çok yüksek ve yukarı yönlü risklere maruz kalıyor" diyerek enflasyon göstergeleri ve enflasyon beklentileri böyle bir önlemin gerekli olduğunu gösteriyorsa Kurul daha güçlü adımlar atmaya hazır” ifadesini kullandı. 

Geçen hafta açıklanan enflasyon verileri, ABD'de fiyatların Şubat ayında yıllık bazda yüzde 6,4 artarak 1982'den bu yana görülen en hızlı artış olduğunu gösterdi.

DÜŞÜK GELİRLİ HANELER İÇİN DAHA BÜYÜK TEHDİT

Brainard, Çalışma İstatistikleri Bürosu'ndan alınan verilere atıfta bulunarak, düşük gelirli hanelerin gelirlerinin yüzde 77'sini ihtiyaçlar için harcadığını, bu oran yüksek gelirli hanelerde ise yüzde 31'de kaldığını söyledi. Enflasyon rakamlarının toplumun değişik katmanlarında farklı etkileri olacağı uyarısı yapan Brainard, enflasyonun düşük gelirli haneler için daha büyük tehdit olduğunu ifade etti. 

Brainard, "Yüksek enflasyon, maaş çeklerinin ne kadar uzayacağından endişe duyan çalışan ailelerin yanı sıra sabit gelirli yaşlılar üzerinde bir yük oluşturuyor" dedi.

Mart ayında Fed, kısa vadeli faiz oranlarını yüzde 0,25 artırarak ve bu yıl daha fazla faiz artışı uygulama niyetini bildirerek bunu gerçekleştirmenin ilk adımlarını attı.

Brainard, "ek sıkılaştırmaya" ihtiyaç duyulacağını ve Fed'in varlıklarını küçültmeye başlamak için muhtemelen bir ay içinde harekete geçeceğini de sözlerine ekledi.

Brainard, enflasyonun hemen düşmeyebileceğini de sözlerine ekledi ve Ukrayna'daki savaşa ve Çin'deki Kovid kaynaklı kapatmaların fiyatları daha da kötüleştirmesinin muhtemel olduğuna işaret etti.

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

 

Fed üyelerinden kritik açıklamalar

 

ABD'de dış ticaret açığı geriledi

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)