BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed üyelerinden kritik açıklamalar----

Fed üyelerinden kritik açıklamalar

Fed üyelerinden kritik açıklamalar
04 Nisan 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

Üç farklı eyaletin Fed başkanları, para politikası ve faiz artırım konuları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mayıs ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımı yönünde görüşlerin çoğaldığını söyledi.

Financial Times'a açıklamalarda bulunan Daly, "Bundan sonraki toplantıya kadar herhangi bir olumsuz sürpriz olmazsa 50 baz puan artış olasılığı arttı" dedi. Daly, bu erken ayarlamaları yapmanın uygun olacağından daha çok emin olduğuna işaret etti.

Nominal faiz oranının yüzde 2,30-2,50 arasında olacağını tahmin eden Daly, bu seviyelere ulaşmak için "daha çok" 50 baz puanlık ayarlamalar olabileceğini belirtti.

Daly, son verilerin işgücü piyasasının "çok güçlü" ve "sürdürülemez bir düzeyde sıkı" olduğu görüşünü güçlendirdiğini söyledi.

Daly, enflasyonu Fed'in yüzde 2 hedefine geri getirmek için ekonominin önemli ölçüde yavaşlaması gerekebileceğini kabul etti. Ancak Daly bunun 1970'lerde, o zamanki başkan Paul Volcker'ın yükselen fiyatları kontrol etme ve enflasyon beklentilerini bağlama çabalarının keskin bir ekonomik daralmaya neden olduğu dönemden farklı olduğuna işaret etti. Daly ""Bizim işimiz gerçekten sadece arz ve talebi dengeye getirmek. Bu, enflasyon çıpasını fiyat istikrarıyla daha tutarlı bir yerde dengelemeye çalışmaktan daha kolay bir iş" dedi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, bu yıl Fed'in Faiz artırımı için oy kullanan üyelerinden biri değil.

"Faiz artış hızı ekonominin nasıl tepki verdiğine bağlı"

New York Fed Başkanı John Williams, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım hızının ekonominin nasıl tepki verdiğine bağlı olacağını söyledi.

Williams katıldığı bir sempozyumda soruları yanıtları. New York Fed başkanı, Nötr faiz seviyesine yaklaşılması için tüm yolları denemeleri gerektiğini belirterek, "Gideceğimiz yön konusunda bir şüphe yok; bunu ne kadar hızlı yapacağımız ise koşullara bağlı" dedi.

Nötr faiz oranı için son tahminler ortalama yüzde 2,4 seviyesinde oluşuyor.

Williams, "Enflasyonun düşmesini bekliyoruz; ama düşmezse buna yanıt vermek zorunda kalacağız. Şu anda bunun olmayacağını umuyorum" şeklinde görüş belirtti.

"Fed doğru yolda"

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD Merkez Bankasının(Fed) doğru yolda olduğunu söyledi.

Evans, "Bugün karşı karşıya olduğumuz tüm belirsizlikler göz önüne alındığında, politika yapıcıların temkinli, alçakgönüllü ve çevik olmaları gerekiyor." dedi.

Chicago Fed Başkanı, "Para politikası önceden belirlenmiş bir rotada değil; Her FOMC toplantısının kararı, görünüme yönelik risklerin yanı sıra, o zamanki ekonomik ve finansal koşulların bir değerlendirmesine dayanacaktır" şeklinde konuştu.

Evans, güçlü istihdam verilerinin aşırı ısınmanın bir göstergesi olduğunu düşünmediğini ifade etti ve "Daha fazla insanın işe alınması gerçekten iyi bir şey" dedi.

Evans, cuma günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Fed'den bu yıl 7 kez 25'er baz puanlık bir artırım beklediğini, gelecek yıl için ise beklentisinin 3 faiz artırımı olduğunu söylemişti.

Evans, bu yıl Fed'in faiz kararına oy veren üyeler arasında yer almıyor. Chicago Fed, gelecek yıl yeniden oy veren üyeler arasına katılacak.

ABD'de enflasyon göstergesi zirve tazeledi

 

Borsada yönü belirleyecek kritik veri

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon rekor tazeledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)