BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrainard: Para politikası, büyüme ve istihdama daha da engel olacak----

Brainard: Para politikası, büyüme ve istihdama daha da engel olacak

Brainard: Para politikası, büyüme ve istihdama daha da engel olacak
20 Ocak 2023 - 08:01 www.finansgundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, para politikasının ABD'nin ekonomik büyümesi ve istihdamı üzerinde yarattığı baskının artacağını ifade etti

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, para politikasının ABD'nin ekonomik büyümesi ve istihdamı üzerinde yarattığı baskının 2023 yılında artmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Chicago Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, Fed'in faizleri sınırlayıcı bir bölgeye getirdiğini ve şu anda "yeterince sınırlayıcı" seviyeyi aramakta olduğunu ifade etti.

Brainard, ücretlerde büyümenin yavaşladığı ve iş gücü talebinin azalmakta olduğu yönünde "belli belirsiz işaretler" gördüklerini de belirtti.

Konuşmasında Fed'in faiz artırım hızını düşürmesinin faizlerde sınırlayıcı seviyelere ulaşılması ile birlikte daha fazla verinin değerlendirilmesine imkan vereceğini vurgulayan Brainard, yüksek enflasyonun çözmenin ve enflasyonu yüzde 2 hedefine getirmenin zaman alacağını da söyledi.

Fed üyesinden yavaşlama mesajı

 

Dimon: Fed faizi yüzde 5'in ötesine yükseltecek

 

FED resesyon istiyor… Yatırımcılar ne yapmalı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)