BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBP'nin ilk çeyrek karı azaldı----

BP'nin ilk çeyrek karı azaldı

BP'nin ilk çeyrek karı azaldı
02 Mayıs 2023 - 10:50 www.finansgundem.com

BP'nin ilk çeyrek karı emtia fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yüzde 20,6 azaldı

İngiliz enerji şirketi BP'nin bu yılın ilk çeyreğindeki karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 düşüşle 4,96 milyar dolar oldu.

Şirketin açıkladığı ilk çeyrek finansal sonuçlarına göre, BP'nin geçen yıl ilk çeyrekte 27,5 milyar dolar olan borcu bu yılın aynı döneminde 21,2 milyar dolara geriledi.

Bu yılın ilk çeyreğinde ise şirket 4,96 milyar dolar kar elde etti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemindeki 6,25 milyar dolara göre yüzde 20,6 azaldı. BP'nin ilk çeyrek karındaki düşüşte, doğal gaz ve petrol fiyatlarında 2022'nin sonundan beri görülen gevşeme etkili oldu.

BP, yılın ilk çeyreğinde sağladığı 2,3 milyar dolar fazla nakit akışına bağlı olarak ikinci çeyrek sonuçları öncesinde 1,75 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmaya planladığını da açıkladı.

BP Üst Yöneticisi (CEO) Bernard Looney, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, ilk çeyrek performansının güçlü olduğunu belirterek, "entegre enerji şirketi" stratejisinin gelişmeye devam ettiğini ve bunun şirket performansına yansıdığını ifade etti.

Analist beklentileri ilk çeyrek karının 4,3 milyar dolar olacağı yönündeydi. BP, 2022 son çeyrekte emtia fiyatlarındaki düşüşle 4,8 milyar dolar kar etmişti.

Şirket, rekor kıran doğalgaz ve petrol fiyatları sayesinde 2022'de yaklaşık 28 milyar dolarla 114 yıllık tarihindeki en yüksek karı açıklamıştı

UBS'in karı beklentilerin gerisinde kaldı

 

BP: Ukrayna savaşı temiz enerjiye geçişi hızlandıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)