BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoyutlarını tahmin edemedik----

Boyutlarını tahmin edemedik

Boyutlarını tahmin edemedik
11 Şubat 2014 - 22:37 www.finansgundem.com

OECD, 2007 ve 2012 yılları arasındaki küresel mali krizin boyutunu iyi tahmin edemediği öz eleştirisinde bulundu

Merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), 2007 ve 2012 yılları arasındaki küresel mali krizin boyutunu iyi tahmin edemediği öz eleştirisinde bulundu

OECD tarafından kaleme alınan raporda, "Son mali krizin, ekonomik  tahminlerle ilgili yöntemlerin de tekrar gözden geçirilmesini artık zorunlu kıldığı" bildirildi. 

Mali kriz sırasında ekonomik kırılganlığın, ekonomik tahmin yapmayı zorlaştırdığı ifade edilen raporda, bu yüzden "ciddi hatalar" yapıldığı itirafında bulunuldu. 

Ekonomi tahminlerinde artık yeni yöntemlerin ve metotların geliştirilmesinin zorunlu olduğu kaydedilen raporda, OECD'nin 2007 ve 2012 yılları arasındaki ekonomi tahminlerindeki yanlışların derecesinin, 1970'li yıllardaki petrol krizinde yapılan tahmin yanlışları ile aynı seviyede olduğu öz eleştirisi yapıldı. 

OECD, düzenli aralıklarla yayınladığı raporlarla üye ülkelerin ve dünya ekonomisinin bir anlamda nabzını tutmaya çalışıyor.  
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)