BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBöyle zam görülmedi!----

Böyle zam görülmedi!

Böyle zam görülmedi!
13 Kasım 2013 - 07:17 www.finansgundem.com

18 Kasım'dan itibaren elektrik birim fiyatları yüzde 30 zamlanacak

Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, tüketim miktarına göre yapılan fiyat artışının 18 Kasım’dan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. Elektrik zammını düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Sennaroğlu, yapılan fiyat ayarlamasının son olacağını ileri sürdü. Ada’daki elektriğin petrolle üretildiğine dikkat çeken Sennaroğlu, aylık 250 kilowatlık tüketime yüzde 18.42’den başlayarak kademeli olarak yüzde 29.23 oranına kadar fiyat düzenlemesi yaptıklarını söyledi.
ANKARA ‘ÖZEL’ İSTİYOR
Önder Sennaroğlu, Türkiye KKTC ekonomik protokolünde özelleştirme kapsamında bulunan elektrik idaresinin, aldıkları yeni kararla özerk bir yapıya dönüştürüleceğini belirtti.
KKTC’de zam öncesindeki elektrik ücretleri, konutlarda aylık 250 kilowat sınırına kadar kilowatı 38 kuruştan hesaplanıyordu. Kullanıldığı yere ve tüketim miktarı arttıkça birim fiyatı bir liraya kadar yükseliyordu. Fon ve vergilerin de eklenmesiyle yükselen faturalar zam öncesinde büyük tepki topluyordu. Yüzde 30 varan zammın ardından tepkilerin daha da artması bekleniyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dilara13 Kasım 2013 09:47

    Elektiğe yapılan zam hız kesmeden bir kaç gün içinde cebimize yansıyacak acaba verecek paramız varmı % 30 işçiye zam istesek aslaa olmaz derler.