BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBöyle mi karşılanacaklardı----

Böyle mi karşılanacaklardı

Böyle mi karşılanacaklardı
20 Haziran 2012 - 17:10 www.finansgundem.com

Hakkari’de hain saldırıda can veren 8 şehit toprağa verildi. Trabzon şehitlerini ‘kahır konvoyu’yla karşıladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan 8 asker için Van'da tören düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in gözyaşlarına boğulduğu törenin ardından şehitler, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi. Şehitler Trabzon Havalimanı'nda alkışlar, gözyaşları ve sloganlarla karşılandı. Daha önce askerlerini, davul zurna eşleğinde kışlaya yollayan aileler ve yakınları bu kez, Türk bayraklarıyla süslenmiş yaklaşık 100 araçlık kahır konvoyu ile son görevlerini yerine getirmek üzere onlara eşlik etti.
Trabzonlu Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu, Giresunlu Piyade Er Yaşar Doymuş ve Samsunlu Piyade Er Umut Bulut’un cenazeleri, Van’da düzenlenen askeri törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri’ne ait nakliye uçağıyla Trabzon Havalimanı’na getirildi. Havalimanında düzenlenen karşılama törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ak PartiGiresun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, eski bakan Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Milletvekilleri Ak Partili Safiye Seymenoğlu, MHP’li Koray Aydın veCHP’li Volkan Canalioğlu’nun yanı sıra, askeri personel ile şehitlerin yakınları katıldı. Piyade Er Yaşar Doymuş’un cenazesi uçaktan indirilerek ambulansla yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verileceği Giresun’un Tirebolu İlçesi'ne gönderildi. Trabzonlu Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun cenazesi de uçaktan indilerek ambulansa konuldu.
Bu sırada, Ali Sait Erosmanoğlu’nun koluna giren Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Milletvekili Faruk Özak acılı babayı teselli etmeye çalıştı. Ambulansın geçişi sırasında şehit yakınlarından bazılarının alkışlaması dikkat çekti. Faruk Özak ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun bu sırada gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Askeri uçak ise, şehit er Umut Bulut’un cenazesini bırakmak için Samsun Havalimanı’na gitmek üzere havalandı.
Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu’nun cenazesi daha sonra Türk bayraklarıyla süslenmiş yaklaşık 100 araçlık konvoy eşliğinde Fatih Devlet Hastanesi morguna getirildi. Hastane önünde de ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Kahrolsun PKK” sloganları attı.
"SÖZ VERDİM AĞLAMAYACAĞIM"
Şehidin eşi Özlem Bulut, eşinin tabutunu beklediği sırada, “Hiçbir terörist bizi yıkamaz, kaç Umut giderse gitsin, o kadar Umut peşinden geliyor. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak, yıkılmadık, ayaktayız. Söz verdim ağlamayacağım” dedi. 
ŞEHİT ONBAŞI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Muşlu olan 22 yaşındaki bekar İsa Sayın’ın cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından Mersin’e getirildi. Sayın’ın cenazesi bir süre Mersin Devlet Hastanesi’nde bekletildikten sonra, ailesinin yaşadığı Mevlana Mahallesi’ndeki baba evine son kez getirildi. Cenazenin evin önüne getirilmesiyle aile fertleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının helallik almasının ardından şehit, Muğdat Camii’ne götürüldü.
Burada düzenlenen törene şehidin babası Mehmet Ali Sayın, annesi Emine Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, aile fertleri, yakınları ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezer Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Cenaze töreninde 6 çocuk annesi Emine Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, inşaat işçisi baba Mehmet Ali Sayın ve kardeşi Yusuf Sayın güçlükle ayakta durdu.
KADIN MİLLETVEKİLİ DE SAF TUTTU
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezer Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin İmren, şehidin babası Mehmet Ali Sayın ve dedesi Hacı İbrahim Sayın ile yakından ilgilendi. Tümgeneral Sezer Bostancı, günün birlik günü olduğunu söyledi. Ak Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, dede Sayın’ın elini öperek teselli etmeye çalıştı.
Terhisine 1 ay kaldığı belirtilen şehidin cenazesi, Muğdat Camii’nde ikindi vakti kılınırken, Milletvekili Çiğdem Ökten de protokol üyeleri ile birlikte saf tuttu. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Ökten, şehidin dedesi Hacı İbrahim Sayın’ın yanından bir an olsun ayrılmadı. Kılınan cenaze namazının ardından İsa Sayın’ın cenazesi götürüldüğü Güneykent Yalınayak Mezarlığı’nda toprağa verildi.
"NE MUTLU BANA ŞEHİT ANNESİYİM"
Şehit olan ulaştırma er Samet Bütün'ün (23) cenazesi Konya'da toprağa verildi. Bütün'ün Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganının atıldığı şehit evinde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu gören anne Fadime Bütün, “Ne mutlu bana, şehit annesiyim. Ağlayıp da kimseyi güldürmeyeceğim. Kimse de ağlamasın” dedi.
Dua edilmesinin ardından Bütün'ün cenazesi, Mürşit Pınar Camisi'ne getirildi.Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bütün'ün cenazesi top arabasına konuldu. Eşiyle birlikte top arabasına binen anne Fadime Bütün, oğlunun tabutuna el sallayarak, “Güle güle oğlum. Burada herkes senin için toplandı. Ne mutlu sana” diye konuştu. Anne Bütün, top arabasından inene kadar oğlunun tabutuna el sallamaya devam etti.
“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı eşliğinde omuzlarda taşınan cenaze, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Ak Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu ve Mustafa Kabakcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)