BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBostic: Faizi yüzde 5'in üzerine çıkarmaya devam etmeli----

Bostic: Faizi yüzde 5'in üzerine çıkarmaya devam etmeli

Bostic: Faizi yüzde 5'in üzerine çıkarmaya devam etmeli
02 Mart 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

Faizin yüzde 5'in üzerine çıkarılmaya devam edilmesi gerektiğini söyleyen Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic,"Tarih bize, güçlü şekilde bastırılmadan önce gevşemeye gidilmesi halinde enflasyonun yeniden alevlenebileceğini öğretti." dedi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in enflasyonun Banka'nın yüzde 2 hedefine dönmesi ve 1970'lerde olduğu gibi yeniden hızlanmaması için faizin yüzde 5'in üzerine çıkarılmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

"Federal fon faiz oranının yüzde 5,0-5,25 arasına çıkarılması ve 2024'e kadar orada kalkması gerektiğini düşünüyorum" diye konuşan Bostic, "Bu, toplam talep ve toplam arzı daha iyi dengelemeye imkan verecek ve enflasyonu düşürecek" dedi.

Bostic, "Tarih bize, güçlü şekilde bastırılmadan önce gevşemeye gidilmesi halinde enflasyonun yeniden alevlenebileceğini öğretti. Bunun 1970'ler felaket sonuçları oldu. FOMC'nin politikayı erken gevşetmesi enflasyonun kontrol altına alınmasının 15 yıl sürmesine ve federal fon faizinin yüzde 20'ye vurmasına neden oldu. Bunun tekrarlanmasını istemiyoruz, bu nedenle enflasyonu şimdi yenmeliyiz" diye konuştu.

Mester: Enflasyon rakamları daha fazla faiz artırımını destekliyor

 

ECB Başkanı Lagarde'dan Faiz mesajı

 

JPMorgan: Borsalar Fed faizleri düşürene kadar toparlanamayabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)