BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMester: Enflasyon rakamları daha fazla faiz artırımını destekliyor----

Mester: Enflasyon rakamları daha fazla faiz artırımını destekliyor

Mester: Enflasyon rakamları daha fazla faiz artırımını destekliyor
27 Şubat 2023 - 08:22 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, enflasyon rakamları için faizleri daha da yükseltmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ABD'de Cuma günü açıklanan çekirdek PCE verisinin arından konuşan Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD'de enflasyonun güçlü olduğuna işaret eden verinin kendisini şaşırtmadığını söyledi. Mester, açıklanan verinin Fed'in fiyatları yukarı iten baskıları azaltmak için faizleri daha da yükseltmesine ihtiyaç olduğunu hatırlattığını vurguladı.

Fed'in enflasyonu yüzde 2 seviyesine geri getirmesinin daha fazal sıkılaştırma gerektireceğini belirten Mester, "Veriler, enflasyonun henüz yüzde 2 hedefine sürdürülebilir şekilde dönme trendinde olmadığını gösterdi. Güçlü enflasyon baskıları hala bizimle" diye konuştu.

50 baz puan faiz artırımı karşısında 25 baz puan artırıma odaklanmanın büyük resmin kaçırılmasına yol açtığını savunan Mester, "Fed'in faizi yüzde 5'in üzerine götürmesi ve bir süre orada tutması gerekli. Enflasyon trendi aşağı kırılına kadar faiz artırdımları sürmeli" dedi.

ECB Başkanı Lagarde'dan Faiz mesajı

 

Goldman Sachs'tan Fed faiz tahmini

 

Goldman Sachs'tan ECB faiz tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)