BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBosch'un fabrikasına Türk yatırımcı talip oldu----

Bosch'un fabrikasına Türk yatırımcı talip oldu

Bosch'un fabrikasına Türk yatırımcı talip oldu
20 Haziran 2023 - 14:38 www.finansgundem.com

Bosch’un St. Petersburg yakınlarındaki üretim tesislerini satmak için ihale başlattığı, ihalede ismi açıklanmayan bir Türk yatırımcının olduğu da ifade edildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Rusya’daki faaliyetlerine son veren dünyaca ünlü Alman ev aletleri üreticisi Bosch’un St. Petersburg yakınlarındaki fabrikasını Çinli Hisense şirketinin satın almaya çok yakın olduğu bildirildi.

Bosch’un halihazırda St. Petersburg yakınlarındaki üretim tesislerini satmak için birkaç şirketle görüştüğünü aktaran Kommersant gazetesi, satış müzakerelerine hangi şirketlerin katıldığına dair resmi açıklama yapılmasa da sektör temsilcilerine göre Çinli beyaz eşya ve elektronik üreticisi Hisense’in ana isimlerden biri olarak kabul edildiğini açıklandı.

Türk yatırımcı da ihalede

Kommersant, müzakerelere yakın kaynaklara atıfta bulunduğu haberinde, bu yılın başında Bosch’un satış için ihale başlattığını ve aralarında Hisense’e ek olarak özellikle Çinli Midea grubunun da bulunduğu başvuruları incelediği yazarken, ihalede aynı zamanda ismi açıklanmayan bir Türk yatırımcının olduğu da ifade edildi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, gazeteye konuşan kaynak, “Midea değerli bir finansal teklifte bulunmadı. Türk yatırımcı ise gayet büyük miktarda teklif verdi. Ancak Bosch ile dünya çapında ortak projeler geliştiren Çin şirketi Hisense’in teklifi daha cazip geldi” ifadelerini kullandı.

Gazetenin kaynağı, ayrıca, Hisense’in Alman Bosch’un geri dönmek istemesi durumunda Rusya’daki varlıklarını geri satın alma opsiyonu için en uygun koşulları formüle ettiğini ayrıntı vermeden sözlerine ekledi.

Alman şirketi Bosch, St. Petersburg yakınlarındaki Strelna’da iki tesisi satışa çıkarmıştı.

Haberde, Bosch’un buzdolabı ve çamaşır makinesi üreten, St. Petersburg yakınlarındaki Strelna köyünde bulunan işletmeler için alıcı aradığı belirtildi. Fabrikalar ürerimde kullandıkları parçaların çoğunu Avrupa’dan tedarik ediyor. Haber kaynağı, çalışır durumdaki fabrikaların 3,8-4,4 milyar rubleye mal olacağını belirtti.

Çinli veya Türk alıcılar en olası alıcılar

Gazete haberinde, “Piyasa katılımcıları, tesislerin 4,4 milyar rubleye mal olabileceğine inanıyor. Çinli veya Türk alıcılar en olası alıcılar olarak görünüyorlar.”

Bosch’un Rusya’da toplam 7 üretim tesisi bulunurken, Leningrad bölgesinde çamaşır makineleri ve buzdolabı, Saratov bölgesindeki Engels şehrinde elektrikli el aletleri, otomobil bileşenleri, ısıtma ekipmanları ve radyatörler ile Samara bölgesinde otomobil bileşenleri üretiliyordu.

Geçtiğimiz haftalarda Sanayi Bakanlığına bağlı Rus devlet iştiraki NAMİ, daha önce Alman Bosch şirketine ait olan “Robert Bosch Samara” adlı fabrikanın tüm hisselerini devraldığını duyurmuştu.

Otomobil parçalarının üretildiği “Robert Bosch Samara” adlı fabrikaya ait tüm hisselerin NAMİ’ye geçtiği bilgisine yer verilen açıklamada, fabrikada çalışan 107 kişinin işlerini sürdürecekleri bildirildi.

Açıklamada, hisse devrinin bedeline ilişkin detay paylaşılmadı.

NAMİ, daha önce de yaptırımlar nedeniyle Rusya’dan çekilme kararı alan Renault, Nissan ve Toyota’ya ait fabrikaları devralmıştı.

Bosch'un Samara'daki fabrikası Rusya'ya devredildi

 

Bosch, ABD'li çip üreticisi TSI Semiconductors'ı satın alacak

 

Bosch, Rusya’da iki fabrika için alıcı arıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)