BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsaya akil adamlar geliyor----

Borsaya akil adamlar geliyor

Borsaya akil adamlar geliyor
12 Nisan 2013 - 06:46 www.finansgundem.com

İbrahim Turhan, BİST, akil Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, sermaye piyasalarının kanaat önderleri ile stratejik ortaklık planladıklarını açıkla

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan ekonomi müdürleriyle akşam yemeğinde biraraya geldi.
Turhan stratejik ortaklık planlarını aktardı.
Borsa İstanbul'un yüzde 25'inin stratejik ortaklıklara ayrıldığını bu rakamın yüzde 40'a kadar yükselebileceğini söyleyen Turhan, üç alanda ortaklık düşündüklerini söyledi.
Turhan, "Bunlardan biri teknoloji. Bize gelenlere en son teknolojiyi vereceksiniz artı bir de bunun satış haklarını da bize vereceksiniz diyoruz. Bize çok güleni gördük ama bugün dünyada bunu sağlayacak büyük borsalar teklifimizi kabul etti.Şu anki yatırımlarla önümüzdeki 4 yılı kurtardık. İkinci alan likidite sağlayacak piyasa yapıcıları .Üçüncü alan da sermaye piyasalarındaki kanaat önderleri. Bir anlamda akil adamlar. Bunlar kurumsal yatırımcılar. Norvaç yatırım fonu mesela. Onlar yatırım yaptığında herkes onları takip ediyor. Özetle kendi parasını yönetenler"dedi.
'AĞRIMA GİDİYOR'
Yerli ve yabancı yatırımcıyı ayırmadığını söyleyen Turhan, Polonya'nın üç büyük yatırımcısının Türkiye portföylerinin yerli kurumsal yatırımcıların tamamından daha fazla olduğunu söyledi. Turhan bu durumun ağrına gittiğini söyledi.
'İLK MESLEĞİM GAZETECİLİK'
Borsa İstanbul Başkanı, ayrıca çok fazla bilinmeyen bir yönünü de paylaştı. İbrahim Turhan mesleğinin ilk yıllarında Yeni Asır'da muhabirlik yaptığını söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)