BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada yılın yıldızı o hisseler oldu----

Borsada yılın yıldızı o hisseler oldu

Borsada yılın yıldızı o hisseler oldu
25 Aralık 2016 - 07:34 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul'da spor endeksi yüzde 57.96'lık getirisiyle 2016'da tüm endeksleri geride bıraktı

Spor kulüpleri 2016 yılında en fazla kazandıranlar oldu. Borsa endeksleri içerisinde spor endeksi yüzde 57.96 oranındaki getirisi ile tüm endeksleri geride bırakarak performansı ile ilk sıraya yerleşti.

BIST Spor Endeksi 39.057 seviyesinden başladığı yılı 61.654’den tamamladı. Trabzonspor 2016 yılında yatırımcısına yüzde 124 kazandırırken Galatasaray’ın getirisi yüzde 99.43 oldu. Beşiktaş yatırımcıları ise yüzde 84.26 kazandı. Spor kulüpleri içerisinde en düşük getiriyi ise Fenerbahçe sağladı. Fenerbahçe yatırımcılarına sadece yüzde 0.48 oranında kazandırdı.

Kulüplerin gelir beklentisi hissedarlara kâr ettirdi
Gelişmekte olan ülkeler ve borsaları 2016 boyunca büyük bir oynaklık yaşayarak dalgalandı. Borsa İstanbul ise nisan ayı ortalarına kadar yaşadığı çıkışın ardından dalgalı bir şekilde geriledi. Gelinen aşamada ise yılbaşına göre yüzde 7.31 yukarıda bulunuyor. Spor kulüpleri ise aynı zaman diliminde BIST 100 Endeksi’nden daha iyi bir performans sergiledi. Getiride ilk sıraya yerleşen Trabzonspor’un çıkışında yapılan yeni stada yönelik beklentiler etkili oldu. Hissenin yüzde 96.7’si yerli yatırımcıda bulunuyor.

Yüksek getirisi ile dikkat çeken Galatasaray da yatırımcıların yüzünü güldürdü. Ağustostan itibaren yükselen hisse, Riva ve Florya projeleriyle ilgili beklentilerle artışını sürdürdü. Beşiktaş Futbol’a ait hisseler de yılın ilk çeyreğinde güçlü bir çıkış sergiledi. Çıkışta Vodafone Arena’nın devreye girmesi etkili oldu. Stadın açılışından sonra hissede kâr satışları etkili olurken, sonrasında geriledi.

Spor kulüpleri içerisinde Fenerbahçe en düşük getiriyi sağlayan hisse oldu. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde yılın ilk iki ayında kayda değer bir performans sergilediği gözleniyor. Ancak sonrasında gelen satışlarla birlikte hisse düştü ve yılın ikinci yarısında daha ziyade yatay bir seyir söz konusu. Futbol takımının sahada arzu edilen performans göstermemesi beraberinde yatırımcısını da borsada üzdü.

Borsa İstanbul’da 16 hissenin getirisi yüzde 40’ın üzerine çıktı. Türkiye’de pazarın lideri olan güçlü şirketlerin yer aldığı listede gelir getirici faaliyetleri ile yükselen spor kulüpleri olduğu gibi kârlılıkları ve büyümeleri ile öne çıkan sektörlerin öncü şirketleri de var.

Zeynep Aktaş - Milliyet

Borsa ve dolarda bu seviyelere dikkat!

 

Dolarda kritik seviye: 3.50 TL

 

İşte risklere karşı güçlü 9 hisse

 

İşte 2016'nın en çok kaybettiren hisseleri

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)