BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda kritik seviye: 3.50 TL----

Dolarda kritik seviye: 3.50 TL

Dolarda kritik seviye: 3.50 TL
25 Aralık 2016 - 07:10 www.finansgundem.com

Piyasalarda iyimserlik, yerini daha temkinli görünüme bıraktı. Dolar/TL kurunda ise yatay seyir hâkim, geri çekilmeler sınırlı. Dolarda kritik seviye 3.50 TL. Kâr satışlarının etkisiyle 3.40 ve 3.34 tutunma noktaları.

Yıl sonu yaklaşırken sermaye piyasalarında hisse bazlı hareketlilik sürüyor. Ancak döviz kurları ve gösterge faiz oranlarında yükseliş ivme kaybetmekle birlikte geri çekilmeler sınırlı. Para piyasaları sermaye piyasalarına göre daha sakin. Döviz kurlarındaki yükselşin ivme kaybetmesinde gelişen ülke para birimlerinin ABD dolarına karşı biraz değer kazanmasının etkisi var. Rusya büyükelçisine suikast ve terör eylemleri, Suriye kaynaklı gelişmeler, döviz kurları, doları ve tahvil faizlerinin seyri, dış piyasalar, anayasa değişiklik paketine odaklanan siyaset, petrol fiyatları öne çıkan gündem konuları. Dolar ve faiz oranları ile döviz kurlarındaki gelişmeler dışında diğer gündemin bu aşamada piyasalar üzerindeki etkisi zayıf. Zor gündem ve beklenti eksikliğine rağmen borsada yılı iyi kapatma çabası devam ediyor. Kasım ayını satışla geçiren yabancı yatırımcıların aralık ayının ilk iki haftasında özellikle hisse senetlerinde bir miktar alıcılı olmalarının borsada yaşanan olumlu havada payı var. Önümüzdeki hafta noel nedeniyle yabancı yatırımcılar piyasalarda daha az görünebilir. Dow Jones (ABD) başta olmak üzere gelişmiş ülke borsalarında ABD başkanlık seçimi sonrası başlayan yükseliş hareketleri sürüyor. Borsa İstanbul’un da son günlerde çıkış hareketinin zayıflaması ve “patinaj” görünümü vermesine rağmen dışarıya uyum sağlamaya çalıştığı görülüyor. Ancak iyimserlik yerini daha temkinli görünüme bırakmış durumda.

Dolar/TL kurunda yatay seyir hakim, geri çekilmeler sınırlı. 3.50 ilk destek olarak görülürken bu seviyenin üzerinde çıkış trendi sürebilir. 3.50 seviyesinin altında ise kâr satışlarının etkisiyle 3.45 ve 3.40 ve 3.34 sonraki tutunma noktaları. İlk dirençler 3.53-3.55 seviyelerinde. 3.55 seviyesinin üzerinde çıkışın devamıyla birlikte sonraki dirençler 3.59-3.60 seviyelerinde. Kâr satışlarına rağmen çıkış hareketi gücünü koruyor.

ALTIN (GRAM/TL) TREND DESTEĞİNDE
Altının dış piyasalardaki ons/dolar fiyatı ABD dolarının değerlenmesiyle gerilerken iç piyasalarda Dolar/TL kurunun gevşemesi altının gram/TL fiyatına düşüş olarak yansıdı. İç ve dış olmak üzere altının gram/TL fiyatı çift yönlü baskı altında. 127 seviyesindeki çıkış trend desteği test ediliyor. Bu seviyenin altında ise satış baskısıyla 126 ve 122 sonraki destek noktaları. Yukarı yönlü hareketlerde ilk direnç 132. Çıkışın devamı için bu seviyenin geçilmesi gerekecek. 135 ve 140-143 sonraki direnç seviyeleri. 127 seviyesinin üzerinde tutunursa tepki alımları görülebilir.

Borsada kâr satışlarına rağmen çıkış hareketi korunuyor. İlk destekler 76.800 ve 76.000 seviyelerinde. 76.000 daha önemli. Bu seviyenin üzerinde tutunamaz ise 75.000 ve 73.500 sonraki destek noktaları. İlk önemli direnç 78.500 seviyesinde. Bu seviyelere hareketlenmelerde satışlar görülebilir. 78.500 seviyesinin üzerinde ise 80.000 sonraki direnç noktası. Destek seviyelerinde tepki yükselişleri görülse de kâr satışlarının etkisinde kalınabilir.

GEÇEN HAFTA 10 BİN TL’NİZ NE OLDU



Zeynel Avcı - Hürriyet

İşte risklere karşı güçlü 9 hisse

 

Borsa ve dolarda bu seviyelere dikkat!

 

Borsada yılın yıldızı o hisseler oldu

 

İşte 2016'nın en çok kaybettiren hisseleri

 

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)