BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada yeni hedef hangi seviye?----

Borsada yeni hedef hangi seviye?

Borsada yeni hedef hangi seviye?
04 Eylül 2021 - 10:15 www.finansgundem.com

Olumlu beklentilerin satın alındığı Borsa İstanbul’da yükseliş devam ediyor. Endeksin yeni zirveleri test etmesi bekleniyor

Borsa İstanbul’da temmuz ayı sonunda başlayan yükseliş sürüyor. Yıla 1.476 puandan başlayan BİST 100 Endeksi, 17 Mart’ta 1.589 puanla zirvesini gördü ve ardından düşüşe geçti. İlk yarıyı yüzde 8’in üzerinde kayıpla tamamlayan Borsa İstanbul, ikinci yarıda yönünü yukarı çevirerek ilk 6 aydaki kayıplarını telafi etmeyi başardı. Özellikle 26 Temmuz’dan bu yana yabancı yatırımcıların geçmişe oranla sınırlı da olsa alıma geçmesi borsadaki toparlanmaya öncülük etti.

Buffett göstergesindeki piyasa balonu gerçek mi?

 
Ancak Borsa İstanbul, son 1 ayda yüzde 10’a yakın yükselmesine rağmen hala yıla başladığı seviyelerde. Oysa küresel borsalar bu yıl oldukça iyi performans sergiledi. Piyasalardaki son gelişmeleri Dünya’daki köşesine taşıyan Ufuk Korcan, yükselişin devam edeceğini öngörüyor. Korcan, “Borsada yeni hedef neresi?” sorusunu ise şöyle yanıtlıyor:

Borsa rallisini bitirecek 7 risk

“BİST 100 endeksinin 1.470 direnç seviyesi üzerinde tutunması halinde yükseliş eğiliminin 1.510 seviyesine yönelik devam etmesi beklenebilir. Ama öncesinde 1.490 ara direnç noktası olarak öne çıkıyor. 1.510’un üzerinde diğer kritik seviye 1.520 puanda. 1.470 seviyesi altına kalıcılık sağlanamaması durumunda ise gelebilecek kâr satışları ile endekste 1.430 seviyesi takip edilebilir. Kısa vadede bankacılık endeksinin seyri BİST 100 Endeksi için de kritik. 1.470’in altına sarkmalar 1.450 seviyesine doğru düşüşü beraberinde getirebilir. Teknik göstergeler güçlü seyrediyor ve yükselişleri destekliyor.”

Son dönemde arttı: SPK uyardı!

Dolarda kısa vadeli düşüş trendinin devam ettiğini vurgulayan Ufuk Korcan, Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararının kurlar üzerinde kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Faiz indirimi ihtimali masada duruyor

Pandemi krizi dünya ekonomisi için fırsat olabilir

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)