BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada düşüşler alım fırsatı----

Borsada düşüşler alım fırsatı

Borsada düşüşler alım fırsatı
27 Şubat 2022 - 08:54 www.finansgundem.com

Savaş riskini almak istemeyen ve panik havasına kapılıp hisselerini satanlar bir gün sonra büyük kayıplar yazdı. Uzmanlar ise bu tür zamanlarda düşüşlerin alım fırsatı olabileceğini belirtiyor.

Rusya-Ukrayna arasında uzun süredir devam eden gerilimin savaşa dönüşmesi piyasalarda kısa süreli bir sarsıntıya neden oldu. Altın ve petrol fiyatında sert yükselişler yaşandı. Brent petrol 100 doların üzerini test ederken “güvenli liman” ihtiyacına bağlı olarak altının ons fiyatı 1.974 dolar seviyesini gördü. Ancak kısa bir süre sonra altın, petrol ve emtia fiyatlarında gerileme, borsalarda toparlanma çabaları hakim oldu. Sürecin nasıl tamamlanacağı net olarak bilinmiyor. Ancak geçen hafta da görüldüğü gibi her sert düşüş yeni alım fırsatını beraberinde getiriyor. Endekste dalgalı seyrin devamıyla, dirençlerin geçilmekte zorlanıldığı, geri çekilmelerde ise tepki alımlarının görüldüğü piyasa görünümünün öne çıkacağını tahmin eden, Zeynel Balcı Hürriyet’teki köşesinden şöyle bir öngörüde bulunuyor:

“Buradan piyasalar için bir çıkarım yapacak olursak, belirsizlik sürüyor. Rusya, Kırım gibi Ukrayna’yı önce işgal, sonra ilhak mı edecek? Yoksa kendine ait bir yönetim oluşturduktan sonra geri mi çekilecek, bilinmiyor. Rusya’da ilk gelen açıklamalar sanki ikinci şıkkın daha olası olduğunu gösteriyor. Piyasaların seyri de biraz savaşa ve Rusya’nın nasıl bir yol izleyeceğine bağlı olacak. Savaşın sürmesi ve genişlemesi, her ne kadar ilk olumsuz fiyatlamalar yapılmış olsa da piyasaları baskı altında tutabilir. Bu aşamada biraz uzak ihtimal ama müzakere yolunun açılıp bir anlaşma zemini doğarsa bu durum piyasalara olumlu yansımalar gösterecektir. Cuma günkü toparlanma çabalarına rağmen temkinli görünüm korunuyor.”

Euro ve dolar düşer borsa yükselir

 FED’İN KARARI DA ÖNEMLİ

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantısında para politikası konusunda kendine bir yol haritası çizdiğini hatırlatan Balcı, Mart ayından itibaren varlık alımlarının sonlandırılması, faiz artırımlarının başlamasının gündeme geleceğini belirtiyor ve ekliyor: “Hatta Fed yetkilileri ve bazı ABD’li yatırım bankalarının 25 veya 50 baz puanlık adımlarla 5’den 9’a kadar varan faiz artırım sayılarını tartışılıyordu. Rusya’nın Ukrayna’ya girmesiyle bu kararın değiştiğine yönelik henüz net bir açıklama yok, daha erken. Bu durum 15-16 Mart tarihlerinde yapılacak Fed toplantısında netleşecektir.”

Bu dönemde hisse senedi alım satım kılavuzu

 BORSADA YÖN AŞAĞI MI DÖNDÜ?

Borsada bir süredir süren yatay hareket yerini düşüşe bıraktığını belirten Zeynel Balcı, ilk desteklerin 1.860-1.826 seviyelerinde bulunduğuna dikkat çekerken, kısa dönem için düşüşün durduğu 1.826 seviyesi daha önemli görüyor. “Sonraki destekler 1.726-1.700 seviyelerinde. Tepki alımlarının ilk direnci ise 1.965 ve 2.000 seviyelerinde bulunuyor. Tepki çıkışının devamı için 2.000 seviyesinin üzerinde kalınması önemli olacak” diyen Balcı sonraki dirençleri ise 2.060-2.100 olarak belirliyor.

Borsada yükseliş trendi kırıldı mı?

 ENFLASYON SÜRPRİZ YAPAR MI?

Benzin ve elektrik zamları sonrası gözler enflasyon verisine çevrilmiş durumda. TÜİK 3 Mart Perşembe günü rakamları açıklayacak. Ocak ayında yüzde 11.10 gelmiş yıllık enflasyon 48.69 seviyesine yükselmişti. Zeynel Balcı Şubat ayı için piyasa beklentisinin, aylık yüzde 4, yıllıkta yüzde 52 civarında olduğuna dikkat çekiyor, “Ama sürprizler de olabilir” diye ekliyor.

Belçika'da enflasyon yüzde 8.04 ile rekor kırdı

Fransa'da enflasyon 25 yılın zirvesinde

Ukrayna krizi, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine zarar verecek

 

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • coşkun28 Şubat 2022 15:07

    196 BİNE GELİNCE SATIŞ FIRSATI

  • Dayı oğlu28 Şubat 2022 11:50

    Devlete güven Tl de  kal Halkbank hissesi aldım ev parasıydı şimdi kulube bile alamıyorum 

  • Yorum28 Şubat 2022 14:04

    Gelişmemiş enflansyonu sahte verilerle düşük gösteren faizlerin yükselmesi gerekirken indiren ekonomik krize giren TL ye sürekli eksi faiz veren hemen hergün yapılan fahiş zamlarla uyanan bir ülkenin borsası olurmu sonun böyle olacağı apaçık ekonomist olmaya gerek yok dayı oğlu hristiyanın aklı önce dürüstlüğe sonra akla dayanır

  • ....28 Şubat 2022 13:07

    Her hesapsızca yapılan plan bize pahalıya patladı.Ekonomi bilmediklerini bu hisse de olanlar gördü. Aklı başında kimse milyarlık hisselerine 778 milyon usd ye gerilemesine müsaade etmezdi. Yabancı hedefini yıllar önce verdi.Biz onlara değil kendi firmalarımıza inandık.Görülen o ki sizin atacakları her adımı hesaplamışlar. Daha önce % 75 şimdi % 90 tahsisli ile artırılan paylardaki maniplasyona dur diyemiyorlar burada art niyetli olan tarafın kim olduğu gayet açıktır.

  • Paydaş28 Şubat 2022 09:40

    Düzelmez, bunlar kumar girmeyin böyle arabin peşine takılan ülkelerin dümenleri kimse kazanmaz gelişmiş çağdaş ülkelerdeki gibi düzen böyle ortadogu peşindeki ülkelerde olmaz kazananı yoktur yatırım adı altında insanları kandırmaktır

  • Hisse28 Şubat 2022 08:47

    Hep aynı yalanlar. Ben hisse alırken ev 300 bin civarında bir şeydi. Dedimki devletim güçlü dursun onunla bende kazanayım. Halkbank hissesi aldım. Ev şimdi 2 trilyon benim paramı koruyamayan sirket gelmiş bana siyasi durumdan bahsediyor. Sen 6 yılda olacakları öngörü plan yapamıyorsan yatırımcın paramı koru diye çağrı yaptığında eleştirmezsin sürekli tahsisli yaparak nereye varmak istiyorsun.Bu düzende değişir evel Allahın izniyle.Batırdınız hala kayda değer tedbir yok. İşini hakkıyla yapanlar yatırımcı için çözüm üretmeye çalışanlar hariç vurdumduymazlar hiçbir kuruş helal olmasın.1 kuruş alacağınız olsa ciyak ciyak bağırırsınız

  • King28 Şubat 2022 07:48

    Amatör yatırımcılar için en iyi şey beklemek olmalı!!

  • acemi borsacı27 Şubat 2022 21:59

    endeks duşse duşse en fazla 90 binlere gelir .ondan önce almak mantıklı deil.

  • BORSACI27 Şubat 2022 14:13

    her düşüşün devamı geliyor alım için beklenmeli .

  • Ali27 Şubat 2022 09:31

    160 170 bine düşerse alım fırsatı