BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa İslam'a uygun olmalı----

Borsa İslam'a uygun olmalı

Borsa İslam'a uygun olmalı
10 Eylül 2015 - 08:23 www.finansgundem.com

BİST Başkanı Talat Ulussever, borsanın İslami kurallara uygun olması gerektiğini açıkladı.

İslami Ekonomi ve Finans 2015 Sempozyumu’nda konuşan Borsa İstanbul (BİST) Başkanı Talat Ulussever, “Sadece İslami kurallara uygun hisse senetleri veya sukukların işlem gördüğü bir borsacılık yerine, tüm borsa faaliyetlerinin İslami kurallara daha uygun bir yapıda yeniden oluşturulacağı bir mekanizma geliştirmeliyiz” dedi.

Ulussever, risk kavramının temelinin İslam’daki rızık’a dayandığının ifade edildiğini belirterek, “Böylelikle, ‘risk paylaşımı’ ifadesini ‘rızk paylaşımı’ olarak da anlayabiliriz” diye konuştu. İslam’da zekat, sadaka gibi vasıtalarla refah ve kazancın paylaşılmasının teşviki gibi, ticaret ve yatırımlardaki kazancın da paylaşılmasının özendirildiğini aktaran Ulussever, tüm bunların gelir adaletsizliğini azaltmaya yardımcı olduğunu anlattı. Benzer durumun sermaye piyasaları için de geçerli olduğunu vurgulayan Ulussever, mevcut finansal sistemin İslamlaştırılmasının bazı durumlarda orijinal bir model kurmayı gerektirirken, bazı durumlarda var olanı değiştirmekle mümkün olduğunu söyledi. 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)