BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorrell'den AB'nin Gazze'ye yönelik 'çifte standart' eleştirilerine yanıt----

Borrell'den AB'nin Gazze'ye yönelik 'çifte standart' eleştirilerine yanıt

Borrell'den AB'nin Gazze'ye yönelik 'çifte standart' eleştirilerine yanıt
02 Şubat 2024 - 20:56 www.finansgundem.com

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'ye yönelik "çifte standart" eleştirilerinin üye ülkelerin Gazze'ye ilişkin farklı tutumlara sahip olmasından kaynaklandığını söyledi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB-Güneydoğu Asya Uluslar Birliğinin (ASEAN) bakanlar toplantısı marjında 3'üncüsü gerçekleştirilen AB-Asya Pasifik Bakanlar Forumu'nun ardından basın toplantısı düzenledi.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi'nin, forumda yaptığı konuşmada, AB'yi Gazze konusunda "çifte standart" uygulamakla eleştirdiği sözlerinin hatırlatılması üzerine Borrell, "bu tür değerlendirmelerle ilk defa karşılaşmadığını" söyledi.

Borrell, dünyanın farklı coğrafyalarından ortaklarla yaptığı görüşmelerde bu konunun her zaman gündeme geldiğini belirterek, "Ukrayna ve Gazze'deki savaş dünya çapında farklı şekillerde algılanıyor. Açıklamamız gereken ilk şey AB'nin neden ortak bir pozisyona sahip olmadığıdır." dedi.

AB'ye yönelik "çifte standart" eleştirileri

AB'nin Gazze'ye ilişkin aldığı "asgari ortak pozisyonun çatışmalara insani ara verilmesi, insani yardımların sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması olduğunu" ifade eden Borrell, öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de ateşkes ilan edilmesine dair yapılan oylamada AB ülkelerinin farklı oy kullanmasının diğer ülkelerin dikkatini çektiğini vurguladı.

Borrell, üye ülkeler arasında konuya ilişkin tutum farklılıklarının kendini BMGK'daki oylamalarda gösterdiğine dikkati çekerek, AB'ye yönelik "çifte standart" eleştirilerinin de üye ülkelerin farklı tutumlarından kaynaklandığını ifade etti.

Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi, AB ve üye ülkelerinin dışişleri bakanlarına seslenerek, uluslararası hukuka bağlılıkları konusunda tutarlı olmaları, Gazze'de Filistin halkının maruz kaldığı mağduriyete sessiz kalmamaları gerektiği mesajını vermişti.

BMGK'da İsrail için şok teklif: Soykırımcı olarak tanınsın

 

Gazze'ye destek veren Roger Waters'a 'sözleşme' operasyonu

 

Katar ve Filistin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını görüştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)