BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBMGK'da İsrail için şok teklif: Soykırımcı olarak tanınsın----

BMGK'da İsrail için şok teklif: Soykırımcı olarak tanınsın

BMGK'da İsrail için şok teklif: Soykırımcı olarak tanınsın
24 Ocak 2024 - 14:31 www.finansgundem.com

Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne çağrıda bulunarak, "İsrail'in yaptıklarını soykırım olarak tanıma zamanı" dedi.

Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan, New York'taki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen üst düzey katılımlı Filistin oturumunda konuştu.

Bernama haber ajansına göre, Malezya'nın "İsrail'in Filistin toprakları üzerindeki ihlallerinin hukuki sonuçları" konusunda 23 Temmuz 2023'te Uluslararası Adalet Divanına başvurduğunu anımsatan Hasan, 19 Şubat'ta kamuya açık yapılacak oturuma katılacaklarını kaydetti.

"İsrail'in yaptıklarını soykırım olarak tanıma zamanı"

Hasan, "Filistinlilerin topraklarını ellerinden almaya yönelik herhangi bir girişim, uluslararası hukukun ihlalidir ve barış içinde birlikte var olma umudunu baltalamaktadır." ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'de her gün 246 Filistinliyi öldürdüğünü ve Gazze nüfusunun yüzde 85'e yakınının zorla yerinden edildiğini vurgulayan Hasan, "Bu hukuk ve ahlak dışı kıyım, bu konseyin üyelerinin tek bir karar almasına neden olmalıdır. İsrail'in yaptıklarını soykırım olarak tanıma zamanıdır. Filistin devletini BM'nin tam üyesi olarak tanıma zamanıdır." çağrısında bulundu.

Hasan, Malezya'nın Gazze'de acil ateşkes talep ettiğini ve Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini kınadığını belirtti.

İsrail'in Gazze halkını topluca cezalandırmasının "hukuksuz ve ahlaksız" olduğunu kaydeden Hasan, bu ülkenen insan hakları ihlalleri için hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

İsrail paylaştı: Rehineler bu tünelde miydi?

 

İsrail: Han Yunus'u kuşattık

 

İsrail'den Hamas'a 2 aylık ateşkes teklifi!

 

Hizbullah: İsrail güçlerini vurduk

 

İsrail Gazze'nin vergi gelirlerine el koydu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)