BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorrell: Ukrayna'nın yeniden inşa bedelini Rusya ödemeli----

Borrell: Ukrayna'nın yeniden inşa bedelini Rusya ödemeli

Borrell: Ukrayna'nın yeniden inşa bedelini Rusya ödemeli
01 Aralık 2022 - 11:23 www.finansgundem.com

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya'nın Avrupa'da bir savaş başlattığını belirterek, "Ukrayna'nın yeniden inşa edilmesi çok büyük kaynaklar gerektirecek. Bu bedeli Rusya ödemeli" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Borrell, Avrupa'nın yeni bir güvenlik düzenine ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Çünkü Rusya güvenliğimize saldırdı. Bu toplantı bir Ukrayna'ya destek toplantısı. Burada çeşitli destekler sunulacak. Rusya'nın yaptığının savaş suçu olduğuna dair Ukrayna'nın çabalarını destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Avrupa'da bir savaş başlattığını ifade eden Borrell, "Ukrayna'nın yeniden inşa edilmesi çok büyük kaynaklar gerektirecek. Bu bedeli Rusya ödemeli. Rakamlar ne olursa olsun çok yüksek olacağını biliyoruz" dedi.

Josep Borrell, Rusya Merkez Bankası rezervlerinin 300 milyar eurosunun bloke edildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Rus oligarklarının da yaklaşık 20 milyar eurosunu dondurduk. Bu, Ukrayna'nın yeniden inşası için kullanılmalı. Bugün çok sayıda görüşme gerçekleştireceğim. Rusya'nın yaptıklarının bedelini ödemesi için tüm hukuki imkanları kontrol edeceğiz. Hesapların bloklanması ile el koyulması arasında fark var. Bizim teklifimiz masada."

Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların olup olmayacağı sorusuna ise Borrell, "Yaptırımlar her zaman uygulanıyor. Karar almak ile uygulamak arasında fark var. Bunları uygulamak inanın kolay değil. Yeni yaptırımlar olacak ama hangileri olacağını söylemek şu an mümkün değil." yanıtını verdi.

68 milyar euroluk Rus varlığı donduruldu

 

AB, Macaristan'ın milyarlarca euroluk fonunu askıya alabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)