BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorrell: İnsani kuruluşların bölgeye girmesine izin verin----

Borrell: İnsani kuruluşların bölgeye girmesine izin verin

Borrell: İnsani kuruluşların bölgeye girmesine izin verin
15 Kasım 2021 - 00:40 www.finansgundem.com

Borrell, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ile görüşerek Polonya sınırından AB'ye girmek isteyenlere yardım için insani kuruluşların bölgeye girmesine izin verilmesini istedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya hesabından, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ile görüştüğünü açıkladı.

"İnsani yardım kuruluşlarının erişimine izin verilmeli"

Belarus-Polonya sınırındaki hassas insani durumu gündeme getirdiğini söyleyen Borrell, "İnsanların hayatı korunmalı ve insani yardım kuruluşlarının erişimine izin verilmeli" açıklamasını yaptı. 

Borrell, sınırdaki mevcut durumun kabul edilemez olduğunu, insanların silah olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Irak, Suriye, Afganistan gibi ülkelerden gelen binlerce kişinin Belarus'tan başta Polonya olmak üzere komşu AB ülkelerine girmeye çalışması son haftalarda AB ile Belarus arasında krize neden olmuştu.

AB yönetimi, Belarus'u bu kişileri AB'yi istikrarsızlaştırmak için araç kullanmakla suçluyor. Belarus ise suçlamayı reddediyor.

AB, Belarus'a karşı daha önce uygulamaya başladığı yaptırımları genişletmeye hazırlanıyor. AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının yarın yapacakları toplantıda bu konuda karar alması bekleniyor.

AB Komisyonu, bir taraftan da Polonya ve Litvanya gibi ülkelere girmek için Belarus'a giden kişilerin seyahatlerini engellemek için son günlerde kaynak ve transit ülkelerle görüşmeler yapıyor.

AB Belarus'a yaptırımları genişletecek

 

AB, Belarus'a gidecek göçmenleri durdurmak istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)