BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Borçlanmak için uygun zaman'----

'Borçlanmak için uygun zaman'

'Borçlanmak için uygun zaman'
25 Şubat 2013 - 16:40 www.finansgundem.com

BDDK Üyesi Can Akın Çağlar, "Faizlerin düşük olduğu dönemdeyiz. Borçlanmak ve vade uzatmak için uygun zaman" dedi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Üyesi Can Akın Çağlar, iş adamlarına önemli tavsiyelerde bulundu. Çağlar "Döviz kazancı yoksa dövizle " borçlanılmamalı. Kurlar ve pariteler konusunda yeterli ekibiniz yoksa bu konuda risk alınmamalı. Faizlerin düşük olduğu dönemdeyiz borçlanmak ve vade uzatmak için uygun zaman olduğu söylenebilir. Bankalardan standart muamele değil işinizin döngüsüne uygun finansman talep edilmeli" dedi.   
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) tarafından düzenlenen "Ekonomi Değerlendirme" toplantısına konuşmacı olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Üyesi Can Akın Çağlar katıldı.   
Sivil toplum örgüt temsilcileri, banka müdürleri ve iş adamlarının katıldığı kahvaltılı toplantıda Can Akın Çağlar, "Uluslararası gelişmeler, Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık-Reel Sektör İlişkisi" hakkında önemli açıklamalar yaptı. Çağlar, Merkez Bankası'nın 2013 yılında bankalara  yüzde 15 kredi genişlemesi koyduğunu belirterek, kredi kullanacaklara önemli tüyolar verdi.   
Finansal piyasalarda riskler 'önemli ölçüde kontrol altına alındı' algısının yayıldığına dikkat çeken Çağlar, 'Finansal istikrarı' sürdürmenin maliyeti 'mali istikrarı' tartışılır hale getirdiği söyledi.   
Bu durumun faiz oranlanın düşük kalmaya devam edeceğini gösterdiğine dikkat çeken Çağlar, "Büyüme için beklentiler daha iyimser. Fiyat istikrarına ilişkin riskler henüz gündemde değil. Finansal piyasalar entegre olarak çalışmıyor. Piyasalarda güven tesisi yavaş, bu nedenle risk iştahı hala düşük" şeklinde konuştu.   
Çağlar, iş adamlarına bankacılık ve ticari krediler konusunda iş adamlarına önemli tavsiyelerde bulundu:
"Dünya ve Türkiye ekonomisinin verileri yakından takip edilmeli. İyi finansçılar ile çalışılmalı. İşler çok sayıda bankaya dağıtılmamalı. Borçlar bilançonuzun 3'te birini geçmemeli. Şirketlerin nakit akımlarının planlaması kar zarardan daha önemli. Bankalar ile çalışırken faizin yanı sıra komisyonlara dikkat edilmeli. Mevduat ve kredilerinizin vadeleri üçer aylık dönem sonlarına getirilmeli. Döviz kazancı yoksa dövizle borçlanılmamalı. Kurlar ve pariteler konusunda yeterli ekibiniz yoksa bu konuda risk alınmamalı. Faizlerin düşük olduğu dönemdeyiz borçlanmak için ve vade uzatmak için uygun zaman olduğu söylenebilir. Bankalardan standart muamele değil işinizin döngüsüne uygun finansman talep edilmeli."
İş adamlarının sorularını da yanıtlayan Çağlar'a STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım tarafından günün anısına Sivas el sanatlarını oluşturan bıçak, tarak ve kalem seti hediye edildi.
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)