BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBorç yapılandırmayla ilgili süre uzatımı Resmi Gazete'de----

Borç yapılandırmayla ilgili süre uzatımı Resmi Gazete'de

Borç yapılandırmayla ilgili süre uzatımı Resmi Gazete'de
15 Temmuz 2021 - 05:55 www.finansgundem.com

Bankalara kredi borcu bulunan kuruluşlara yeniden yapılandırma hakkı tanıyan 5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 32'nci maddesinin uygulama süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 32'nci maddesinin uygulama süresinin iki yıl uzatılmasına, 5411 sayılı Kanunun mezkûr maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadesi yer aldı. 

19 Temmuz 2019'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 32'nci maddesi şöyle:

Geçici Madde 32 – Türkiye’de faaliyette bulunan bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketleri ile bu maddede tanımlanan diğer finansal kuruluşlarla kredi ilişkisinde bulunan ve Kurum tarafından çıkarılan yönetmeliğe göre hazırlanan Çerçeve Anlaşmalarda belirlenen borçlular, bu kuruluşlar tarafından kullandırılmış olan kredilere ilişkin olarak alınacak tedbirlerle, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine ve istihdama katkıda bulunmaya devam etmelerine imkân verilmesini sağlamak amacıyla, dahil oldukları risk grubundaki diğer borçlularla bir bütün olarak veya kısmen yeniden yapılandırmaya tabi tutulabilir. Bu madde uyarınca yapılacak finansal yeniden yapılandırmalara ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından çıkarılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde hazırlanan Çerçeve Anlaşmalar ile belirlenir. Bu madde hükümleri bu maddenin yayımı tarihinden itibaren iki yıl süreyle uygulanır. Bu süreyi iki yıl daha uzatmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir.

4 bakanlığa müfettiş atamaları Resmi Gazete'de

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü görevden alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)