BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorç tavanı Fed'in elini zorlaştıracak mı?----

Borç tavanı Fed'in elini zorlaştıracak mı?

Borç tavanı Fed'in elini zorlaştıracak mı?
31 Temmuz 2017 - 16:52 www.finansgundem.com

ABD'de Kongre, borç tavanı konusundaki kilitlenmeyi çözemezse, Fed'in parasal genişlemeyi azaltma planları bozulabilir

Analistler, Fed'in Eylül ayında parasal genişlemeyi (QE) azaltmaya başlamaya yönelik planlarının, Kongre'nin ABD borç tavanı konusunda yaklaşan tıkanmayı aşmaya başaramazsa bozulabileceği uyarısında bulunuyor.

Financial Times'ta çıkan habere göre, Cumhuriyetçilerin sağlık reformu yasasının çökmesi ile daha da güçlenen yasama alanındaki başarısızlıklarının geçen hafta, yatırımcıların ABD'de kamu borç limitine ilişkin anlaşmazlık olasılığı ile karşı karşıya kalmaları ile birlikte, finans piyasalarında tedirginlik yarattığı belirtildi.

Bank of America merrill Lynch stratejisti Mark Cabana, Financial Times'a yaptığı değerlendirmede, "Üç ay vadeli ABD Hazine bonolarının faizleri geçen haftanın sonlarında düşerken, 2011 ve 2013 yıllarındaki borç tavanı tartışmalarının arttığı döneme nazaran, tedirginlik daha erken geldi," dedi ve bu durumun Cumhuriyetçilerin hem Kongre hem de Beyaz Saray'da çoğunluğa sahip olmasından ve buna bağlı olarak anlaşmaya varmanın daha kolay olmasının dolayı daha da şaşırtıcı olduğunu sözlerine ekledi.

Moody’s Analytics başekonomisti Mark Zandi, yatırımcıların biraz tedirgin olmasının makul olduğunu, zira bunun hiçbir şey, mutlak biçimde hiçbir şey yapamayan bir yönetim olduğunu belirtti.

Kongre federal hükümetin borçlanma limitini 19.8 trilyon dolar olarak belirledi. Bu limite ulaşıldığında, Hazine artık borçlanamaz ve ödeme yapmak için diğer kanalları da tüketmişse, nihayetinde ödemeleri kaçırma, geciktirme ya da azaltma yoluna gtmek durumunda kalacak.

Hazine borç limitine Mart ayında ulaştı ve söz konusu tarihten bu yana, Kongre'ye borç limiti konusunda harekete geçebilmesi için zaman tanımak amacıyla, "olağanüstü tedbirler" olarak adlandırılan durumu kullanıyor. Kongre Bütçe Ofisi ve Partilerarası Politika Merkezi, hbu tedbirlerin Ekim ortasında süresinin dolacağını hesaplıyor.

Borç limitinin yükseltilmesi konusunda bir anlaşmazlık olursa, bunun hem para politikası hem de piyasalar üzerinde etkileri olacak. Fed son toplantısında, devlet tahvillerini de içeren menkul kıymet alımlarının 19-20 eylül toplantısında azaltılmaya başlanabileceğini işaret etmişti.

Yatırımcılar, Hazine'nin ciddi bir tahvil piyasası dalgalanması ile mücaedele etmek durumunda kalması halinde, Fed'in varlık alımlarını azaltmayk için beklemeyi seçebileceğini kaydediyorlar. ABD merkez bankası, 2016 yılının başı ve ortasında, finans piyasaarında sıkıntılı seyir olduğunda, önemli politika adımları atmakta isteksiz olduğunu gösterdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)