BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorç tavanı anlaşmasının ABD'nin kredi notu üzerindeki etkisi----

Borç tavanı anlaşmasının ABD'nin kredi notu üzerindeki etkisi

Borç tavanı anlaşmasının ABD'nin kredi notu üzerindeki etkisi
06 Haziran 2023 - 08:04 www.finansgundem.com

Moody's'a göre, borç tavanı anlaşmasının ABD'nin kredi notu profili üzerindeki etkisi düşük. Üst düzey kredi yetkilisi Foster, sonucun Moody's'in ABD için verdiği olduğu durağan görünümdeki 'AAA' kredi notuyla tutarlı olduğunu ifade etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'e göre, ABD'li milletvekillerinin ülkenin yasal borç limitini askıya alma konusundaki son anlaşması, ülkenin kredi profili üzerinde "düşük" bir etkiye sahip olacak.

Moody's'in üst düzey kredi yetkilisi William Foster, sonucun Moody's'in ABD için verdiği olduğu durağan görünümdeki 'AAA' kredi notuyla tutarlı olduğunu söyledi. Ayrıca, kredi değerlendiricisinin "kutuplaşmış ve çekişmeli bir siyasi ortama rağmen" bir anlaşmanın nihai olarak temerrüde düşme riski olmadan önce uygulanacağına dair Mart ayındaki temel beklentisiyle de uyumlu olduğunu vurguladı.

Moody's, borç sınırının askıya alınmasını içeren yasama anlaşmasının "yasanın federal hükümetin mali konumu, kurumları ve yönetişim gücü ve daha geniş ekonomi üzerindeki sınırlı etkisi göz önüne alındığında, ABD ülke kredi profiline ilişkin değerlendirmemizi değiştirmediğini" yazdı.

Ancak analistler, "orta vadede, genişleyen mali açıkların ve azalan borç karşılanabilirliğinin ülkenin mali gücü üzerinde giderek daha fazla baskı oluşturacağını ve ülkenin kredi notu ve görünümü önündeki ana kredi sorunu olacağını" belirttiler.

Moody's, tavanı askıya alma ve harcamaları kısma tasarısının genel makroekonomik etkilerinin sınırlı olacağını, ancak bazı sektörler için çıkarımlar olacağını söyledi.

IMF'den ABD borç tavanı uyarısı

 

Borç tavanı Fed'in elini zorlaştıracak mı?

 

Borç tavanı sorunu bitti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)