BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBomba üreticisi İtalyan hükümetine dava açıyor----

Bomba üreticisi İtalyan hükümetine dava açıyor

Bomba üreticisi İtalyan hükümetine dava açıyor
30 Ocak 2021 - 22:22 www.finansgundem.com

İtalyan bomba üreticisi Rwm, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzalanan silah satış anlaşmalarını, silahların Yemen iç savaşında kullanılması nedeniyle iptal eden Roma hükümetini dava ediyor.

Alman Rheinmetall grubuna bağlı Rwm Italya firması, cumartesi günü yapılan açıklamada, hükümeti sadece kendilerini etkileyecek şekilde firmaya özel kanun çıkarmakla suçlayarak mahkemeye gideceğini duyurdu.

Füze ve uçaktan atılan bomba ihracatına yönelik lisans iptalinin sadece kendi firmasını etkilediğini savunan Rwm yöneticisi Fabio Sgarzi, cuma günü açıklanan karar nedeniyle firma ve çalışanlarının büyük zarar gördüğünü belirtti.

Sgrazi, "Rwm, çalışanlarına ve onların ailelerine yönelik bu haksız ve cezalandırıcı kararnamenin iptali için mümkün olan her girişimde bulunacaktır" dedi.

Euronews'in haberine göre, Alman silah üreticisi Rheinmetall adına Sardenya Adası'nda üretim yapan firma, Suudi Arabistan'la yapılan anlaşma gereği teslimatı yapılması öngörülen 12 bin 700 adet MK serisi uçaktan atılan bombayı üretiyordu.

İtalya Parlamentosu'nun Temmuz 2019'da Suudi Arabistan ile varılan 411 milyon euro değerindeki 20 bin uçak bombasının satışının askıya alınması üzerine Rwm'nin 200 kadar çalışanının işten çıkarılması gündeme gelmişti.

İtalyan hükümetinin cuma günü açıkladığı silah satış anlaşması iptali kararı, sadece füze ve uçaktan atılan bomba ihracatını kapsıyor.

Fransa'da güvenlik yasa tasarısı tepki çekti

 

İngiltere'de korona virüs nedeniyle 1200 kişi hayatını kaybetti

 

İran'dan zorunlu karantina kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)