BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBolsonaro'dan Amazon yardımını kabul için 'Macron özür dilesin' şartı----

Bolsonaro'dan Amazon yardımını kabul için 'Macron özür dilesin' şartı

Bolsonaro'dan Amazon yardımını kabul için 'Macron özür dilesin' şartı
27 Ağustos 2019 - 22:45 www.finansgundem.com

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon için G7 ülkelerinin yaptığı 22 milyon dolarlık yardımı ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'kendisine yaptığı hakareti geri alması' durumunda kabul edeceğini açıkladı.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon ormanlarında devam eden yangının söndürülmesi için G7 ülkelerinin yaptığı 22 milyon dolarlık yardımı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, 'kendisine yönelttiği hakaretleri geri alamsı' halinde kabul edeceğini söyledi.

Macron'un kendisine 'yalancı' dediğini söyleyen Bolsonaro gazetecilere verdiği demeçte, "İlk başta, Macron bana karşı yaptığı hakaretleri geri çekmek zorunda" dedi. 

'CANIM İSTERSE CEVAP VERİRİM'

Bolsonaro, "Macron önce sözlerini geri alacak, sonra resmi olarak teklif edecek, ben de belki canım isterse cevap veririm" açıklamasını yaptı. 

Yardımın G7 bloku tarafından sunulmasına rağmen, eleştiri oklarını Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un üzerine yönelten Bolsonaro, "Gördüklerim ülkemizin, egemenliğinin Amazon üzerinden tartışılmak olduğu" değerlendirmesinde bulundu. 

'AMAZON KONUSUNDA HER ŞEYİ YOK ETMESİNE İZİN VEREMEYİZ'

Bolsonaro’nun bu çıkışından sonra Macron'dan cevap gecikmedi. Fransa Cumhurbaşkanı, "Onun egemenliğine saygı duyuyoruz, ancak Amazon konusunda onun her şeyi yok etmesine izin veremeyiz" dedi. 

Macron, Brezilya’nın Japonya’da düzenlenen G20 Zirvesi'nde verdiği sözleri ihlal ettiğini ve bu durumun Güney Amerika Ortak Pazarı (Mercosur) ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki anlaşmanın geleceğini riske attığını savunmuştu. Macron, Brezilya’nın ülkenin 'yüksek değerlerini' kaldırabilecek bir başkan seçmesini gerektiğini söylemişti. 

Bolsonaro ise, Facebook hesabından Macron'un karısı ile alay eden bir mesaj yayınlamıştı.

NASA verileri o yangının rekor düzeye ulaştığını gösteriyor

 

Trump'tan Brezilya Başkanı'na destek: Kolay değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)