BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoJ'a uyarı!----

BoJ'a uyarı!

BoJ'a uyarı!
15 Nisan 2013 - 08:22 www.finansgundem.com

Milyarder yatırımcı Soros'un eski danışmanlarından Fujimaki, BoJ'un parasal genişleme atağının "ters tepeceğini" ileri sürdü

Ünlü yatırımcı George Soros'un eski danışmanlarınan Takeshi Fujimaki, Japonya Merkez Bankası'nın "devasa" parasal genişleme atağının ekonomiyi desteklemeyeceğini ve aksine ülkeyi temerrüte sürükleyeceğini savundu.
BOJ 4 Nisan'da aylık tahvil alımlarını ikiye katlayarak 7.5 trilyon yene çıkaracağını söyledi. Bu rakam, dünyanın en borçlu hükümetinin planladığı tahvil ihraçlarının yüzde 70'ine karşılık geliyor. BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda Ocak'ta ülkenin başbakanı Shinzo Abe'nin talep ettiği yüzde 2 enflasyon hedefine 2 yıl içinde ulaşma vaadinde bulundu ve parasal tabanı 2014'ün sonuna kadar 270 trilyon yene genişleteceğini söyledi.
Parasal tabanı 270 trilyon yene genişleterek BOJ'un sonunda kaybedeceği çok büyük bir "kumar" oynadığını ileri süren Fujimaki, "Kuroda'nın parasal genişleme açıklaması hükümet ile "çifte intihar" ilanı niteliğinde. BOJ ülkenin kaderini paylaşmak ve temerrüte düşmek zorunda kalacak" dedi.
BOJ Başkanı geçtiğimiz hafta parasal genişleme önlemlerine belli bir zaman kısıtlaması getirmeyeceğini ve şimdilik enflasyon hedefine ulaşmak için gereken tüm önlemleri aldığını ifade etti. Kuroda'nın hamleleri yeni dolar karşısında 99.95 seviyesine gerileterek, hükümet tahvili piyasasında volatiliteyi tırmandırdı. Ülkenin 10 yıllık tahvillerinin getirisi 5 Nisan'da yüzde 0.315 düzeyinden rekor düşüğe gerilemesinin ardından bugün yüzde 0.64'ten fiyatlanıyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)