BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoğaziçi Üniversitesi'ne polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı----

Boğaziçi Üniversitesi'ne polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi'ne polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı
01 Şubat 2021 - 22:28 www.finansgundem.com

Boğaziçi Üniversitesi'ne polis müdahalede bulundu, rektör Melih Bulu'yu protesto eden çok sayıda öğrenci gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemlerine karşı çok sayıda polis Güney Kampüs'e girdi. Polis kampüste Bulu'yu ve gündüz yapılan eylemde arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Polis anonslarında sokağa çıkma yasağının başladığı ve Rektörlüğün abluka altına alınması eyleminin 'yasa dışı' olduğu söylendi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin bugün Hisarüstü'nde yapmak istedikleri basın açıklamasına karşı polis ekipleri okuldan çıkmalarına izin vermezken, desteğe gelen öğrenci grubuna da Etiler'de müdahale edilmiş ve çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltıların ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektörlük önüne yürüyerek kampüste protestolara devam etti. 

Öğrencilerin kampüsteki eylemlerini sürdürmeleri üzerine polis konvoyu kampüse girerek öğrencilere müdahale etti. Akşam saatlerinde de çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Kampüste bulunan öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle eylemlerine devam ediyor. 

Ali Babacan: Yeter artık

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin bir açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur" ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi protesto, polis

CHP CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin gözaltına alınması haberini almasının ardından Ankara'dan İstanbul'a hareket ettiğini belirterek şu şunları söyledi: 

"MYK toplantımızın ardından öğrencilere yapılan korkunç muameleyi görünce Ankara’dan İstanbul’a geldim, yoldayım. Provokatörlere, yani dini duyguları kullanarak öğrencileri hedef gösterenlere ve saray iktidarının baskısına karşı yalnız bırakacağımız tek bir genç arkadaşımız yoktur. 

Ayrıca İstanbul il hukuk komisyonumuz avukat desteğiyle gözaltı süreçlerini yerinde ve anlık takipteler, ilk günden bugüne dek olduğu gibi. Vatan Emniyet’teyiz. Öğrencilerin ifadesi alınıyor."

Melih Bulu'nun yardımcısı ve danışmanı belli oldu