BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoğaz'a yeni düzen!----

Boğaz'a yeni düzen!

Boğaz'a yeni düzen!
12 Nisan 2014 - 02:00 www.finansgundem.com

Boğaz hattında yapılan inşaatları merak eden çevre sakinleri, endişeli olduklarını açıkladılar

Son birkaç gündür, Şikâyet Hattı'na Emirgan sahiliyle ilgili yoğun mesajlar geliyor. İstanbullular, 'Emirgan'da neler oluyor?' diye soruyor... Mevzu şu: Sahilin sac levhalarla çevrilmesi ve yürüyüş yolunda çalışma başlatılması... İşte bu çalışma, çevre sakinlerini endişelendiriyor.
 
YAPILAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Zira sahile büfe yapılacağından tutun da denize dolgu alan inşa edileceğinden yürüyüş yolunun otoparka dönüştürüleceğine kadar türlü türlü iddialar havada uçuşuyor. Peki nedir bu işin aslı astarı? Sahilde ne yapılıyor? İşte bu soruları konunun muhatabına, yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine yönelttim.
 
İBB'den aldığım cevaba göre; sahilde herhangi bir yapılaşma söz konusu değil. Yürüyüş yolunda düzenleme çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde, sahil şeridinde balık tutma alanları, trafiğin sıkıştığı bölümlerde kısmi genişletmeler, ayrıca da mümkün olduğunda bisiklet yolları yapılacak. İBB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bu çalışmalar sadece Emirgan’da değil, Boğaz’ın her iki yakasında, mümkün olan bölümlerde yapılacak.
 
OLTACILARA ÖZEL ALAN

Bu düzenleme projesiyle, balık tutan oltacılar için ayrı bir bölüm yapılacak, böylece balık tutanlarla sahilde yürüyüş yapanların birbirlerini engellemesi engellenecek. Sahil düzenlemesinin yapılacağı yerlerde parklanma cepleri de düşünülüyor.
 
Örneğin, Emirgan İskelesi civarındaki parklanma cepleri sayesinde Sabancı Müzesi’ne ziyaretçi getiren tur otobüslerinin trafik sıkışıklığına neden olması da önlenmiş olacak. (Esra Boğazlıyan/Habertürk)
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)