BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBofA, ABD'ye dair resesyon tahminini iptal etti----

BofA, ABD'ye dair resesyon tahminini iptal etti

BofA, ABD'ye dair resesyon tahminini iptal etti
02 Ağustos 2023 - 11:00 www.finansgundem.com

BofA ekonomistleri, ABD ekonomisine ilişkin hafif bir resesyon yaşanacağı tahminlerini geri çekti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de resesyon öngörülerini iptal ederek ekonomik görünümle ilgili artan iyimserlikle resesyon tahminini tersine çeviren ilk Wall Street bankası Bank of America (BofA) oldu. Bu değişiklik Fed Başkanı Jerome Powell’ın gazetecilere Merkez Bankası’nın ekonomistlerinin artık bir resesyon öngörümediğini söylemesinden sadece bir hafta sonra geldi.

Michael Gapen liderliğindeki BofA ekonomistleri, yeni tahminlerini duyururken tahminlerindeki değişikliğin başlıca nedenleri olarak olarak başta düşük işsizlik ve azalan fiyat baskıları olmak üzere son üç ayda elde edilen daha iyi ekonomik verilere işaret ettiler.

BloombergHT'de yer alan habere göre, ekonomistler geçtikleri bilgi notunda, “Son gelen veriler, 2024’te hafif bir resesyonun ABD ekonomisi için en olası sonuç olduğuna dair önceki görüşümüzü yeniden değerlendirmemize neden oldu. Son üç çeyrekte ekonomik aktivitedeki büyüme ortalama yüzde 2,3 oldu, işsizlik tüm zamanların en düşük seviyelerine yakın kaldı. Bunlara ek olarak ücret ve fiyat baskıları kademeli olarak da olsa doğru yönde ilerliyor” değerlendirmesinde bulundu.

BofA ekonomistleri, son çeyrek sonunda ABD büyümesinin yüzde 2 olacağını, bu rakam 2024 için yüzde 0,7 ve 2025 için yüzde 1,8 olacağını öngördüler.

ABD ekonomisinin bu yılki direnci, on yıllardır görülen en agresif Fed sıkılaştırma döngüsüne rağmen, Wall Street’teki pek çok uzmanı ülkenin resesyona gireceği zamana ilişkin tahminlerini tekrar tekrar gözden geçirmeye zorladı.

Buna ek olarak enflasyonda yavaşlamam ve işe almada kalıcı güce işaret eden veriler, tahmin yürüten ekonomistlerin, resesyon çağrılarını tamamen yeniden değerlendirmesine neden oluyor.

ABD'de resesyon ihtimali

 

ABD'de resesyon riski

 

ABD'de resesyon korkusu işçi kıyımına sebep oluyor

 

Hedge fon devi: ABD'de resesyon kaçınılmaz

 

Goldman'dan ABD'de resesyon uyarısı

 

Morgan Stanley: ABD'de resesyon olasılığı yarı yarıya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)