BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoeing üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı----

Boeing üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı

Boeing üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı
25 Ekim 2023 - 14:50 www.finansgundem.com

Boeing 3'ncü çeyrekte zarar etti, 737 modeli için teslimat hedefini düşürdü

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Boeing, tedarikçisi Spirit AeroSystems kalite sorunları nedeniyle bu yıl için 737 teslimat tahminini düşürdü.

Şirket 2023 yılında 400-450 adet 737 jeti teslim etmeyi hedefliyordu, dar gövdeli jetler için gövde üreten Spirit'teki iki ayrı kalite sorununun ardından bu hedefi 375-400 jete düşürmek zorunda kaldı.

Öngörülen 737 teslimatlarının gerisinde kalmasına rağmen Boeing, 3- 5 milyar dolar arasında serbest nakit akışı yaratma hedefine bağlı kaldı ve 737 üretimini artırma planını değiştirmemeyi planlıyor.

Ayrıca 2023 yılında en az 70 adet geniş gövdeli 787 Dreamliner teslimat hedefine ulaşmayı planlıyor.

Boeing, 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinde gelirinin yıllık %13 artışla 18.1 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Uçak üreticisi 1,64 milyar dolar net zarar bildirdi. Hisse başına seyreltilmiş zarar ise bir önceki yılın üçüncü üç aylık döneminde kaydedilen 5.49 $'dan 2.70 $'a geriledi.

Başkan ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Dave Calhoun, "Toparlanma sürecimizde ilerlemeye devam ediyoruz ve kısa vadeli zorluklara rağmen, bu yıl ve uzun vadede belirlediğimiz finansal hedeflere ulaşma yolunda ilerliyoruz" dedi. "Güçlü talebi karşılamak için üretim oranlarını istikrarlı bir şekilde arttırırken tedarik zincirimizde istikrarı sağlamaya ve operasyonel performansı iyileştirmeye odaklanmış durumdayız."

Boeing CEO'su Dave Calhoun, Şirketimizin dışındakilerin bir adım kaybedip kaybetmediğimizi merak ettiklerini duydum. Ben bunun tam tersini düşünüyorum. Oluşturduğumuz kültür sayesinde, geçmişten gelen uygunsuzlukları tespit ettik ve artık bunları bulup kesin olarak düzeltecek titizliğe sahibiz" dedi.

Şirket üçüncü çeyrekte %20 düşüşle 70 adet 737 uçağı teslim etti. Bununla birlikte analistler, herhangi bir ekonomik gerilemeye karşı bir siper oluşturması gereken şişkin jet sipariş defterleri göz önüne alındığında Boeing'in beklentileri konusunda iyimser olmaya devam ediyor.

Boeing'den beklentilerin üzerinde kâr

 

Boeing: 787 Dreamliner uçaklarında yeni bir kusur tespit edildi

 

Boeing'den 425 milyon dolarlık zarar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)