BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBOE’den küresel ısınma araştırması----

BOE’den küresel ısınma araştırması

BOE’den küresel ısınma araştırması
19 Aralık 2019 - 12:09 www.finansgundem.com

Küresel ısınmanın ülke ekonomisine etkisini test eden İngiltere Merkez Bankası bu arada büyük bankaların dayanıklılıklarını da araştırıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası yayınladığı yeni raporda ülkenin mali sisteminin iklim değişikliğine karşı dayanaklığını test edildiğini açıkladı. Çalışma çerçevesinde ekonomistler, iklim uzmanları ve finans şirketleri bir araya gelerek ortak bildiride bulundu.

2021 için iki yıllık yol planı belirleme aşamasında, büyük bankaların şu anki iş modeli ile dayanıklılıklarının araştırıldığı ifade edilirken, küresel ısınmaya karşı alınacak önlemlerde temel özelliklerin ortaya konacağı belirtildi. Teste destek amacıyla 18 Mart 2020 tarihine kadar isteyenler görüş ve önerilerini iletebilecek.

İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Mark Carney çalışma için, “Amacı şirketler, bankalar ve düzenleyiciler için iklimler değişikliğine karşı ciddi önemler almaktır’ yorumunu yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)